2018. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Csellókoncert a tengeren

Rob Knaggs, a brit csellista sajátos közönséget választott magának. A beluga vagy fehér delfin a cetek rendjébe tartozó emlősállat, és az Északi-sark környéki tengerekben honos. A felvételek tanúsága szerint az állatok lelkesen fogadták az egyszemélyes koncertet.

A brit fiatalember az egyetemen kapott inspirációt a különleges előadáshoz, amikor látott egy felvételt David Rothenbergről, aki a hosszúszárnyú bálnáknak klarinétozott. „Mindig is vonzott a természet és a sarkvidéki állatvilág” – idézi a 25 éves fiút a fidelio.hu.

Knaggs egy éven át járta a világot, különböző munkákat vállalt, végül Kanada legészakibb részére, Észak-Manitobába került, ahol megfigyelte, hogy a helyiek lágy énekkel, hümmögéssel vonják magukra a fehér delfinek figyelmét.

Valeria Vergara természettudós elmondása szerint „a belugák számára a hang olyan fontos, mint az embereknek a látás”, a hangok segítik a családokat, hogy együtt maradjanak. „A belugák a legmuzikálisabb élőlények a Földön az ember után.”

Tovább a forrásra: fidelio.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
10 éves a Bélaműhely 13 európai város légszennyezettségét pontozta a Greenpeace 180-as Csoport: Water-Wonder 21. századi számvetés: a víz az úr 29 kilogramm műanyagot találtak egy elpusztult bálna gyomrában