2018. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Világzene száll a széllel

A helyi zenészek bátorságának hála egészen különleges módon invitálhatják a szervezők a közönséget a Gaspéban megrendezésre kerülő világzenei fesztiválra. A külön erre a célra írt zenemű 80 méter magasban, egy szélturbina tetején csendült fel. A zenészeknek gyönyörű látványban volt részük.

A megfelelő engedélyek és a biztonsági óvintézkedések elintézése könnyebb feladatnak bizonyult, mint a bátor jelentkezők megtalálása. Aztán szerencsére három helyi zenész vállalkozott a mutatványra. Justin Garneau, a turbina tetején felcsendülő dallamok szerzője údon, Yvette Theriault harmónikán, Balby Gadoh pedig ütős hangszereken játszott.

A videó célja a jövőre 15 éves Cap-Bon-Ami fesztivál promotálása mellett a régió szépségének és a szervezők zöld ügy melletti elkötelezettségének megmutatása volt. 

Tovább a forrásra: cbc.ca
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére „Ahol a fák égig érnek” – Pályázat 11–15 évesek számára „Egy doboznyi természet” – Pályázat általános iskola alsó tagozatosai számára „Ember és természet” fotópályázat 2018 „Gondolkodj zöldben!” – Kreatív ötletpályázat iskolai ökocsapatoknak