2019. február 16., Julianna, Lilla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

10 éves a Bélaműhely

Ipari és háztartási hulladékokból épített hangszerek? Utánozhatatlanul bravúros  kísérleti koncertek? Slagszaxofon, biciklidob, hangburgerek? Pontosan egy évtizede foglalkozik speciális hangkeltő eszközök építésével a Bélaműhely Sound Art. Munkájuk során megalkottak három, a világon teljesen egyedülálló hangszerszámot is.

A Bélaműhely Sound Art 2007 óta foglalkozik hangkeltő eszközök építésével és kísérletezik hangszeres játékok fejlesztésével, kutatva az emberek hangokhoz, zenéhez és hangkeltéshez való viszonyát. Az elmúlt néhány évben több egyedülálló hangszert fejlesztettek ki Terebessy Tóbiással és a Medence Csoporttal közösen ipari hulladékok és kimustrált használati tárgyak újrahasznosításával. A zenekar a színházi és filmes munkái mellett kicsiknek és nagyoknak is rendszeresen tart workshopokat.

Belamuhely – Suicid Mantra Videó: youtube.com/belamuhely
Neked ajánljuk
Csellókoncert a tengeren A zenére az állatok is fogékonyak Násztánchoz szaxofonos kerestetik Spanyolország leállítja az atomerőműveit Ne a költési időszakban újítsunk fel házat, és vágjunk ki fákat!
Tovább a forrásra: artnews.hu
Vissza
Hírfolyam