2019. február 16., Julianna, Lilla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lenyűgöző album Amazónia folyóiról

Philip Glass amerikai zeneszerző és a brazil Uakti együttes különleges lemezének dallamai az Amazonas-medence folyópartjaira repítenek. Az 1999-ben megjelent Aguas da Amazonia című album dalai a víz hol játékos, hol lenyűgöző arcát idézik, a klasszikus zene, a new age és a jazz jegyeivel fűszerezve.

1993-ban kezdődött meg az az együttműködés az amerikai zeneszerző, Philip Glass és a különleges, házi készítésű hangszereiről ismert brazil együttes, az Uakti között, amelynek eredményeképpen az Aguas da Amazonia album megszületett.

Glass a kortárs zeneművészet meghatározó alakja, nevéhez számos opera és musical fűződik, de írt zenekari műveket, szimfóniákat, versenyműveket és szólódarabokat is. Több mint egy tucat film zenéjét jegyzi, melyek közül hármat (Kundun, Az órák, Egy botrány részletei) Oscar-díjra is jelöltek. A brazil Uakti együttes 1978-ban alakult Marco Antônio Guimarães vezetésével. Nevüket egy mitológiai lénytől kölcsönözték, aki a Rio Negro partvidékén élt, testét pedig lyukak hálózták, amelyek szeles időben különleges hangokat adtak, megbabonázva a közeli törzsek asszonyait. A férfiak mindezt nem nézték tétlenül, levadászták és megölték a lényt. Uakti sírjáról pálmafák sarjadtak, belőlük pedig furulyák készültek, amelyeknek zenéje ámulatba ejtette az embereket.

Az alkotók az album dalait az Amazonasnak és mellékfolyóinak ajánlották, dalt kapott a Tiquiê, a Japurá, a Purus, a Negro, a Madeira, a Tapajós, a Paru, a Xingu, és természetesen a Föld második leghosszabb folyója, maga az Amazonas is. 

Neked ajánljuk
Csellókoncert a tengeren A zenére az állatok is fogékonyak Násztánchoz szaxofonos kerestetik Spanyolország leállítja az atomerőműveit Ne a költési időszakban újítsunk fel házat, és vágjunk ki fákat!
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam