2020. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jövőre száműzi a PET-palackokat a Glastonbury Fesztivál

Igazi zöldfesztivállá válik jövőre a világhírű Glastonbury Fesztivál. A szervezők a tervek szerint 2019-ben már nem fogják engedélyezni a rendezvény területén a műanyag palackos italok forgalmazását, és a fesztiválozóknak sem fogják megengedni, hogy PET-palackot vigyenek a fesztivál területére.

Emily Eavis, a fesztivál egyik szervezője elmondta, hogy bár óriási feladat, hogy 2019-re kitiltsák a PET-palackokat az esemény teljes területéről, egy összehangolt csapat dolgozik azon, hogy ez megvalósuljon.

A Glastonbury Fesztivál 2014-ben már kísérleti jelleggel rozsdamentes, környezetbarát és újratölthető palackokat vezetett be. Majd 2016-ban ezt követte az ugyancsak rozsdamentes „rövides” pohár, amelyet kicsit még fejleszteni kellett, mivel kisebb sérüléseket okozott a fesztiválozók körében.

A szervezők az utóbbi években megfigyelték, hogy egy látogató átlagosan egyméternyi műanyag palackot használ el a fesztivál ideje alatt.

Glastonbury Fesztivál 2011 Fotó: By Bennydigital / via Wikimedia Commons

2016-ban a már említett pintes pohár bevezetése mellett a „Szeresd a farmot, ne hagyj nyomot!” kezdeményezést hirdették meg, amellyel igyekeztek rávenni a bulizókat, hogy minél kevesebb szemetet hagyjanak maguk után, és lehetőség szerint használjanak újratölthető palackokat és üvegeket, ezzel is csökkentve a keletkező hulladék mennyiségét.

Azonban sajnos ez a kampány nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a korábbi éveknél jóval több szemét borította be a területet.

Az idén a fesztivál pihenőt fújt, majd csak 2019-ben tér vissza újult erővel, felkészülve arra, hogy 2020-ban méltó keretek között, környezettudatos intézkedésekkel ünnepelhesse fennállásának 50. évfordulóját.

Glastonbury Fesztivál 2015 Fotó: PRORachel Docherty/ via Flickr
Neked ajánljuk
Le kéne lassulnunk, hogy megállítsuk a gyorsuló klímaváltozást Concept art: növények élvezhették a zenét a barcelonai operaházban Dübörgő ütemek vagy perzselő föld, egyre megy – kapkodjuk a lábunkat A fenntartható divat ügye nem egy banánhéjon fog elcsúszni Katasztrófa Japánban: árvizek és földcsuszamlások pusztítanak a felkelő nap országában
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam