2020. június 7., Róbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ami az erdőben történt, az ott is marad

„Ami az erdőben történt, az ott is marad”: ezt a népi bölcsességet értelmezte újra a népzenész és régizenész Sebő Ferenc és a kortárs irodalmi vonatkozásairól, valamint a Kistehén Tánczenekarból, a Budapest Bárból és önálló estjeiről ismert Kollár-Klemencz László dalszerző, író „Erdő” című produkciója.

A Városmajori Szabadtéri Színpadon létrejövő koprodukciós koncert ősbemutató kuriózumnak számít a magyar könnyűzenei életben: a két művész nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy a zene és a szavak eszközével bevezessék a közönséget az erdő misztikus világába, vissza a természet kötelékébe, vissza önmagunkba.

A páros népzenei és régizenei alapok segítségével balladákból, énekelt versekből, átiratokból, feldolgozásokból és saját dalokból állított össze az est koncepciójához, vagyis az Erdő tematikájához illeszkedő válogatást.

A művészpáros nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy feltárja nemcsak az általuk művelt zenének, hanem önmaguknak az erdőhöz fűződő viszonyát is, és ez a személyesség teszi igazán különlegessé a produkciót.

Az exkluzív produkció ősbemutatóján közösen áll színpadra a Sebő Együttes, valamint Kollár-Klemencz László kamarazenekara, mely az ismert szerző nagy sikerű, Rengeteg címet viselő albumának dalaiból is ízelítőt ad. A koncerten vendégművészként hallhatjuk majd a Vízöntő és a Kolinda magyar népzenei együttes tagját, a nemzetközileg is elismert Lantos Ivánt, valamint egy Sebő Ferenc tanítványaiból álló vonóstrió játékát is.

Időpont: 2018. június 17., Városmajori Szabadtéri Színpad

További információk és jegyvásárlás: www.szabadter.hu

Neked ajánljuk
Gitárfutamok a természet bűvöletében Ünnepeljük Beethovennel a környezetvédelmi világnapot Ha nem rohan el fülünk mellett a madárdal... Fordító önkéntesek segítik a koraszülött-ellátást járványhelyzetben Különleges kétfejű kígyót találtak Indiában (videókkal)
Tovább a forrásra: prae.hu
Vissza
Hírfolyam