2019. július 24., Kincső, Kinga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Michael Jackson – Earth Song

1995-ben jelent meg Michael Jackson Earth Song című dala a HIStory: Past, Present and Future kislemezen, amelynek zenéje és szövege egy ausztrál szállodában született, azzal a nem titkolt céllal, hogy egyszerű, a világon bárhol énekelhető dallam segítségével közvetítsen fontos üzeneteket a Földünk megóvásának fontosságáról.

Az Egyesült Királyságban ez lett Jackson legmagasabb példányszámban elkelt kislemeze, több mint egymillió eladott példánnyal. A dal még ugyanebben az évben a Genesis Awards díjkiosztón meghozta Jackson számára a Doris Day Music Awardot is, melyet az állatok érdekében való fellépésért ítélnek oda.

Az Earth Song videoklipje, amelyet Nick Brandt fotográfus rendezett, szintén remek fogadtatásban részesült, számos díjat nyert a műfajon belül. A klip fő témái között szerepel az állatkínzás, az esőerdők pusztulása és a légszennyezés. Négy helyszínen forgatták: egy esőerdőben az Amazonas vidékén, egy háborús övezetben Horvátországban, Tanzániában, egy orvvadászat veszélyeztette területen és a New York állambeli Warwickban, ahol kukoricamezőn keltettek erdőtűzhatást a klip kedvéért. A forgatás során nem sérültek meg állatok, azok a jelenetek archív felvételekből származtak.

Neked ajánljuk
Roussel: A pók tivornyája Újra benépesül a Természet Operaháza Mit fogunk enni, ha még forróbb, szárazabb és zsúfoltabb lesz a bolygó? A szénadó lehet a klímaválság ellenszere? Üzenet a jövőnek
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam