2020. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Michael Jackson – Earth Song

1995-ben jelent meg Michael Jackson Earth Song című dala a HIStory: Past, Present and Future kislemezen, amelynek zenéje és szövege egy ausztrál szállodában született, azzal a nem titkolt céllal, hogy egyszerű, a világon bárhol énekelhető dallam segítségével közvetítsen fontos üzeneteket a Földünk megóvásának fontosságáról.

Az Egyesült Királyságban ez lett Jackson legmagasabb példányszámban elkelt kislemeze, több mint egymillió eladott példánnyal. A dal még ugyanebben az évben a Genesis Awards díjkiosztón meghozta Jackson számára a Doris Day Music Awardot is, melyet az állatok érdekében való fellépésért ítélnek oda.

Az Earth Song videoklipje, amelyet Nick Brandt fotográfus rendezett, szintén remek fogadtatásban részesült, számos díjat nyert a műfajon belül. A klip fő témái között szerepel az állatkínzás, az esőerdők pusztulása és a légszennyezés. Négy helyszínen forgatták: egy esőerdőben az Amazonas vidékén, egy háborús övezetben Horvátországban, Tanzániában, egy orvvadászat veszélyeztette területen és a New York állambeli Warwickban, ahol kukoricamezőn keltettek erdőtűzhatást a klip kedvéért. A forgatás során nem sérültek meg állatok, azok a jelenetek archív felvételekből származtak.

Neked ajánljuk
A feketetorkú motmot diktája a dallamot(mot) Eresztvényben zárult a Muzsikál az erdő 2020-as programsorozata 2100-ra 11 milliárd ember lesz a Földön? (grafikon) Mentőövet dob a MAKSZ az állásukat vesztett kreatív és kommunikációs szakemberek számára Színes hímzésekről köszön ránk a természet szépsége
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam