2019. július 24., Kincső, Kinga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zenélő természet

Diego Stocco olasz származású zeneszerző kísérleti rögzítő technikákkal készít felvételeket a természetben lévő hangokról. Növényeket, ágakat, fákat és állatokat szólaltat meg különleges kompozícióiban. Az eredmény egy „naturális", ritmikus hangelegy, a zöld környezet csodás dallamai kelnek életre felvételein.

Diego Stocco olasz származású zeneszerző 6 éves korában kezdett ismerkedni a zenével, mikor a szülei – annak reményében, hogy az leköti felesleges energiáit – szintetizátort vettek neki. Most az USA-ban dolgozik komponistaként, hang- és előadóművészként. Amellett, hogy egyedi készítésű hangszerekkel alkotja meg sajátos kompozícióit, több film (pl. Sherlock Holmes) és videojáték (pl. Assasin's Creed Brotherhood) zenéjének szólistája is volt.

2012-ben a Föld napja alkalmából kísérleti rögzítő technikákkal készített hangfelvételeket a természetben lévő hangokról. Alkotásaiban számos növényt szólaltat meg. Ágakat, kókuszdiókat, sőt, még méheket is! A „szereplők" ritmikus hangelegyeit mikrofonokkal veszi fel, amelyeket később egymáshoz rendel. Stocco egyedi, naturális hangkompozícióját méltán nevezhetjük a természet zenéjének.

Neked ajánljuk
Nyári estékre... Íme a világ legmegnyugtatóbb zenéje Természetben talált művészet A szénadó lehet a klímaválság ellenszere? Üzenet a jövőnek
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam