2019. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szárba szökken a dal – és az erdő

Mire képes a zene ereje? Miért jó kórusban énekelni? Lehetséges, hogy hatszáz nő éneke nyomán árnyat adó erdők sarjadjanak?

Kórusban énekelni a közösség, az összetartozás élményével ajándékoz meg, és karbantartja a lelket. Ez és a természet iránti felelősségteljes szeretet indította Åsa Larsson svéd népzenészt, dal- és szövegírót arra, hogy megalapítsa a Womens Virtual Choirt, egy online női kórust.

A projekt célja, hogy a Föld legkülönbözőbb tájairól gyűjtse össze a bolygónk iránt elkötelezett zenerajongó nőket – a közös énekükből megszülető videoklip bevételeit pedig az erdők telepítésével foglalkozó TreeSistersnek ajánlják fel.

„Azt gondolom, a zene fontos szerepet játszhat a klímaváltozás elleni küzdelemben. Hiszen a zene segítségével kultúrától, vallástól, kortól és bőrszíntől függetlenül képesek vagyunk lelkesíteni egymást. A zene közösségi élmény, a klímaváltozás leküzdéséhez pedig összefogásra, közösségekre van szükségünk” – véli Åsa Larsson, aki egyszemélyes Resmiranda nevű projektjében a környezettudatos népzenét és az elektronikus ambient stílust ötvözi a svéd pásztorok ősi kurjongatásával.

Altató Fotó: Åsa Larsson,/youtube.com
Neked ajánljuk
Liszt Ferenc: Erdőzsongás A természet lélegzetelállítóan szép... és olykor kegyetlen Kőbe öntött fájdalom Norvégiában már rég rájöttek, hogyan kellene védekezni a tömegturizmus ellen Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének
Tovább a forrásra: artistsandclimatechange.com
Vissza
Hírfolyam