2021. augusztus 6., Berta, Bettina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy veszélyeztetett dal – a veszélyeztetett tigrisekért

A Földünkért világnapon, amikor a természetszerető emberek figyelme az élővilág gyorsan fogyatkozó szépsége felé fordul, hallgassuk meg azt a különleges dalt, amely a mára mindösszesen 400 egyedet számláló szumátrai tigrisek tiszteletére írtak.

2014-ben a Washington D.C.-ben található Smithsonian Nemzeti Állatkert úgy döntött, sajátos módszerrel hívja fel a világ figyelmét a kritikusan veszélyeztetett szumátrai tigrisek helyzetére.

Felkérték egy alaszkai rockbandát, a Portugal.The mant, hogy írjanak egy dalt a különleges állathoz. A szerzeményt azonban nem az interneten vagy CD-n adták ki.

Ehelyett 400 példányban speciális, erre a célra készített hanglemezekre rögzítették, amelyek anyaga minden egyes lejátszással károsodik.

Így a dal fennmaradása, ahogyan a 400 megmaradt tigrisé is, veszélyben van. Igaz, 
az Endangered Songnak létezik virtuális verziója is... a tigrisek nem lesznek ilyen szerencsések.

Szumátrai tigris Fotó: Nichollas Harrison/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Különleges koncerttel lép újra a közönség elé Kollár-Klemencz László A madarak után a lelkünkben visszhangzó daluk is elhallgat majd? A természet- és zenerajongókat idén is várja a természet operaháza Masszív olvadás Grönlandon Az élelmiszerek ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében fogott össze a WWF és a Tesco
Tovább a forrásra: smithsonianmag.com
Vissza
Hírfolyam