2019. március 25., Irén, Írisz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vágyakozás a szabadba

Ahogy közeledik a tél, egyre több időt töltünk meleg otthonunk rejtekében. Hogy ne felejtsük el a szabadban töltött idő szépségeit sem, hoztunk néhány klasszikus zenei klippet, amelyeken a művészek a legtökéletesebb hátteret választották előadásukhoz: a természetet.

Margarita Krein úgy érezte, hogy Ysaÿe hegedűszonátája a Grand Canyon Nemzeti Parkban szólal meg igazán. A művésznő arra törekszik, hogy a klasszikus zenét lenyűgöző vizuális látvánnyal ötvözze. Játszott már a zeneszerzőtől Las Vegas-i bárban és a Petrified Forest Nemzeti Parkban is.

Eugène Ysaÿe – Sonata No.1 – IV. Finale; Con brio | Margarita Krein Forrás: Outhere Music/youtube.com

Ennek a videoklipnek a helyszínét nem ismerjük, mindenesetre a barokk zene és a természet kombinációja csak jó eredménnyel járhat.

Matteo Gemolo és Patrizio Germone: Telemann
V. szonáta fuvolára és hegedűre (II. Vivace)
Forrás: Outhere Music/youtube.com

A Hatfuls nevű finn médiacsapat nem kizárólag zenével foglalkozik, minden érdekli őket, ami film. Ezt a videót a Pyhä-Luosto Nemzeti Parkban forgatták.

Arctic Pavane – Hatfuls Music Video Forrás: Outhere Music/youtube.com
Neked ajánljuk
Mi mást hallgathatnánk márciusban? A szabadság és a tavasz ígérete van a levegőben A Wikipedia segíthet a veszélyeztetett fajok azonosításában Egy hét, amikor minden a fenntarthatóságról szólt Hazatért Gemencbe Zoltán, a jeladós fekete gólya
Tovább a forrásra: fidelio.hu
Vissza
Hírfolyam