2021. március 6., Inez, Leonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Northern song – animációs klip az északi fény születéséről

Ászity Boglárka Indigó Northern Song című dalára készített animációt az északi fény születéséről. Az alkotást koncerttel és kiállítással egybekötve mutatják be december 6-án a Tinta Art Caféban.

A Northern Song című dal Indigó bemutatkozó, Salt című lemezén debütált. „A dal egy képzeletbeli északi utazás zenei lenyomata. Bár még sajnos nem jártam északon, amióta az eszemet tudom, erős érzelmi kötelék fűz a skandináv vidékhez. Még 2016-ban történt, hogy egy norvég jazzlemez hallgatása akkora hatással volt rám, hogy egy pillanat alatt úgy éreztem, már nem a budapesti kis szobámban vagyok, hanem egy norvég város utcáin lépkedem. Ebből az élményből született a Northern Song. A koncepcióm az volt, hogy hangról hangra, szólamonként épüljön fel ez az emlékkép, melyben összemosódik a képzelet, az álom és a valóság” – idézi fel a dal születését Palágyi Ildikó, Indigó.

Szinte azonnal egyértelművé vált számára, hogy ez a dal egy animációs klippel lenne teljes. Ekkor találkozott Ászity Boglárka animációs tervezőművész munkáival az interneten, s úgy érezte, az ő képi világa lenne a legmegfelelőbb ehhez a munkához.

Fotó: Indigó „Northern song” klipbemutató, kiállítás és koncert/facebook.com

A klip története az északi fény születését meséli el. A skandináv vidékeken, ha valaki bizonyítani szeretne, vadászatra indul. Egy lány – egy fehér bölénnyel az oldalán – szintén elindul, s az út, amit bejár, hegyvidékes, hideg tájon vezet keresztül. Amikor azonban találkozik a levadászandó állattal, rájön, hogy a pusztítás és az ezzel járó kiváltság nem old meg semmit. Bátor döntésével „megadja magát” megérzésének, meghagyja az állat életét, aki ajándékként északi fényt varázsol az égre.

A Northern Song című animációs klipet koncerttel egybekötve mutatják be december 6-án a Tinta Art Caféban. Az eseményt Ászity Boglárka kiállítása teszi teljessé.

További információ az esemény Facebook-oldalán.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás egy kizsákmányolt bolygó nézőpontjából Élő növényekből készített „zongorát” egy spanyol startup Csigaházból készült 18 ezer éves fúvós hangszert találtak egy pireneusi barlangban Érvényesült a felelősség elve: fizetnie kell a Szamost elszennyező cégnek 2050-re a körforgásos gazdaság kulcsszereplője lenne a MOL
Tovább a forrásra: prae.hu
Vissza
Hírfolyam