2019. augusztus 24., Bertalan
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csellókoncert a tengeren

Rob Knaggs, a brit csellista sajátos közönséget választott magának. A beluga vagy fehér delfin a cetek rendjébe tartozó emlősállat, és az Északi-sark környéki tengerekben honos. A felvételek tanúsága szerint az állatok lelkesen fogadták az egyszemélyes koncertet.

A brit fiatalember az egyetemen kapott inspirációt a különleges előadáshoz, amikor látott egy felvételt David Rothenbergről, aki a hosszúszárnyú bálnáknak klarinétozott. „Mindig is vonzott a természet és a sarkvidéki állatvilág” – idézi a 25 éves fiút a fidelio.hu.

Knaggs egy éven át járta a világot, különböző munkákat vállalt, végül Kanada legészakibb részére, Észak-Manitobába került, ahol megfigyelte, hogy a helyiek lágy énekkel, hümmögéssel vonják magukra a fehér delfinek figyelmét.

Valeria Vergara természettudós elmondása szerint „a belugák számára a hang olyan fontos, mint az embereknek a látás”, a hangok segítik a családokat, hogy együtt maradjanak. „A belugák a legmuzikálisabb élőlények a Földön az ember után.”

Neked ajánljuk
Klímaváltozás csellóra Klasszikus zenei videoklipek gyönyörű természeti helyekről Ami mindig elfolyik az ujjaink között (képgaléria) Németország után Norvégia is felfüggesztette az erdővédelmi segélyek folyósítását Brazíliának Indonézia ragaszkodik a pálmaolajhoz
Tovább a forrásra: fidelio.hu
Vissza
Hírfolyam