2019. december 13., Luca, Otília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csellókoncert a tengeren

Rob Knaggs, a brit csellista sajátos közönséget választott magának. A beluga vagy fehér delfin a cetek rendjébe tartozó emlősállat, és az Északi-sark környéki tengerekben honos. A felvételek tanúsága szerint az állatok lelkesen fogadták az egyszemélyes koncertet.

A brit fiatalember az egyetemen kapott inspirációt a különleges előadáshoz, amikor látott egy felvételt David Rothenbergről, aki a hosszúszárnyú bálnáknak klarinétozott. „Mindig is vonzott a természet és a sarkvidéki állatvilág” – idézi a 25 éves fiút a fidelio.hu.

Knaggs egy éven át járta a világot, különböző munkákat vállalt, végül Kanada legészakibb részére, Észak-Manitobába került, ahol megfigyelte, hogy a helyiek lágy énekkel, hümmögéssel vonják magukra a fehér delfinek figyelmét.

Valeria Vergara természettudós elmondása szerint „a belugák számára a hang olyan fontos, mint az embereknek a látás”, a hangok segítik a családokat, hogy együtt maradjanak. „A belugák a legmuzikálisabb élőlények a Földön az ember után.”

Neked ajánljuk
Kottába zárt katasztrófák Nem turnézik a Coldplay, de az interneten mindenkinek játszanak Tízezrek tiltakoztak a medvék élőhelyére áthelyezett szilveszteri koncert miatt Zakopanéban Magyarország áramtermelése 60 százalékban karbonsemleges Több mint félmillió fát ültettek Azerbajdzsánban
Tovább a forrásra: fidelio.hu
Vissza
Hírfolyam