2020. július 11., Lili, Nóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csellókoncert a tengeren

Rob Knaggs, a brit csellista sajátos közönséget választott magának. A beluga vagy fehér delfin a cetek rendjébe tartozó emlősállat, és az Északi-sark környéki tengerekben honos. A felvételek tanúsága szerint az állatok lelkesen fogadták az egyszemélyes koncertet.

A brit fiatalember az egyetemen kapott inspirációt a különleges előadáshoz, amikor látott egy felvételt David Rothenbergről, aki a hosszúszárnyú bálnáknak klarinétozott. „Mindig is vonzott a természet és a sarkvidéki állatvilág” – idézi a 25 éves fiút a fidelio.hu.

Knaggs egy éven át járta a világot, különböző munkákat vállalt, végül Kanada legészakibb részére, Észak-Manitobába került, ahol megfigyelte, hogy a helyiek lágy énekkel, hümmögéssel vonják magukra a fehér delfinek figyelmét.

Valeria Vergara természettudós elmondása szerint „a belugák számára a hang olyan fontos, mint az embereknek a látás”, a hangok segítik a családokat, hogy együtt maradjanak. „A belugák a legmuzikálisabb élőlények a Földön az ember után.”

Neked ajánljuk
Áramló tengerek, hömpölygő dallamok Áramló tengerek, hömpölygő dallamok A Fábián Juli Alapítvány a zeneipari háttérmunkásoknak segít Rekordméretű műanyagszüret a Csendes-óceánban Közel a valódi önvezető autó?
Tovább a forrásra: fidelio.hu
Vissza
Hírfolyam