2020. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Násztánchoz szaxofonos kerestetik

Mára mindösszesen 147 példányra becsülik az Új-Zélandon élő kakapók számát. A faj megmentésért küzdő természetvédők mostanra a legszokatlanabb eszközöktől sem riadnak vissza.

A kakapó, egy röpképtelen papagájfajta fennmaradásáért küzdő Állami Környezetvédelmi Hivatal a fiókák biztonságos kikelését keltetőkkel segíti, sőt: a tojók gondozási ösztönének fenntartása érdekében a fészkekbe a valódi tojások hangját, hőmérsékletét utánzó okostojásokat is csempésznek.

De mindez az erőfeszítés hiábavaló, ha a párosodásra sem kerül sor!

A szakemberek abban bíznak, hogy a madarak az emberekhez hasonlóan megfelelő hangulatba kerülhetnek egy romantikus szaxofonszóló hatására – gondoljunk csak G Kellyre! Ezért vállalkozó kedvű zenészek jelentkezését várják a programot támogató környezetbarát energiavállalat honlapján. A győztes egy stúdiófelvétellel, 1000 dollár értékű vásárlási utalvánnyal és egy nemzet, na meg a kakapók hálájával lesz gazdagabb.

Kenny G – The Moment Fotó: KennyGVEVO /youtube.com
Kakapó Fotó: Kimberley Collins/flickr.com
Neked ajánljuk
Le kéne lassulnunk, hogy megállítsuk a gyorsuló klímaváltozást Concept art: növények élvezhették a zenét a barcelonai operaházban Dübörgő ütemek vagy perzselő föld, egyre megy – kapkodjuk a lábunkat Lélegzetelállító videó a Nap egy évtizedéről Számítógépeket ajándékozott a Honda a Jahn Ferenc Kórháznak
Tovább a forrásra: meridianenergy.co.nz
Vissza
Hírfolyam