2019. július 20., Illés
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A zene segített, hogy az üzenet ne csak a nézők értelmét, de a szívét is megérintse

A BBC „Bolygónk a Föld” című sorozata több mint egy évtizede varázsolja el nézők millióit a legváltozatosabb élőhelyek titkainak feltárásával, és ébreszti fel bennük a természetért érzett felelősséget. Az erőteljes hatás David Attenborough hitelessége és a lélegzetelállító képek mellett a zeneszerzőknek is köszönhető.

Az első, többszörösen díjnyertes sorozat zeneszerzője a gyönyörű filmzenéiről ismert brit komponista, George Fenton volt. Szerzeményei önmagukban is annyira sikeresnek bizonyultak, hogy a sorozat debütálásának évében önálló albumként is megjelentek.

A BBC Koncertzenekar előadásában rögzített művek közül a Pólustól pólusig (From Pole to Pole) című 2007-ben kiérdemelte az Emmy-díjat a Legjobb sorozathoz írt zenemű kategóriában.

A szerző a Film Music Magazine-nak nyilatkozva elmondta: „Nagyon büszke vagyok, hogy ezekhez a filmekhez komponálhattam, mert úgy gondolom, felkeltették az emberek érdeklődését és felelősségtudatát a természet iránt. A zene hozzájárult, hogy a közönség érzelmileg is kapcsolatba kerüljön a felvételeken látottakkal – a képek és a zene együttesen teremtették meg a személyes kapcsolódás lehetőségét.”

Neked ajánljuk
Roussel: A pók tivornyája Újra benépesül a Természet Operaháza A Radiohead és egy csalódott hacker bemutatja... Budapesten egyre nagyobb teret nyer magának a távhő Tudja, mennyi mindenre jó az erdei szederlevél?
Tovább a forrásra: classicfm.com
Vissza
Hírfolyam