2019. december 14., Szilárda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az utolsó trilla után

40 millió madár sosem volt röptét siratja egy különleges felvétel, amelyet a Királyi Madárvédelmi Társaság (Royal Society for the Protection of Birds) adott közre Nagy-Britanniában.

„Let Nature sing” – vagyis Énekeljen a természet, szól a dal címe, amely a szigetország drasztikusan csökkenő madárpopulációjára szeretné felhívni a közvélemény figyelmét. A kompozíció Nagy-Britannia 25 veszélyeztetett vagy éppen súlyosan veszélyeztetett szárnyasának énekéből áll össze.

Nagy -Britannia az elmúlt 50 évben 40 millió madarat veszített el. Az országban jelenleg is veszélyeztetettnek számító 67 madárfaj között ott találjuk a harist, a vadgerlét, a kakukkot, a mezei pacsirtát és a csalogányt is.

Forrás: RSPB Video/youtube.com

Martin Harper, az RSPB természetvédelmi igazgatója a dal kapcsán a BBC-nek elmondta: „A jelek, hogy valami nincs rendben, itt vannak, körülöttünk – csak meg kéne állni, és figyelni, hogy feltűnjön: a madárdal, amelynek valamennyi lépésünket zeneként kéne kísérnie, halott, a természet elcsendesült.”

A dal készítőinek célja, hogy ráirányítsák a figyelmet a madárvilágban zajló tragédiára, és megértessék az emberekkel, mekkora veszteség forog kockán.

Neked ajánljuk
Kottába zárt katasztrófák Nem turnézik a Coldplay, de az interneten mindenkinek játszanak Az évszakok tünékeny szépségéről Videón Alaszka fél évszázados jégolvadása Nem csak karácsonykor kellene halat ennünk
Tovább a forrásra: bbc.com
Vissza
Hírfolyam