Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 31., Árpád
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vegyük fel a természet ritmusát!

A parányi részecskéktől a hatalmas galaxisokig az univerzum csupa rezgés és ritmus.

A Föld sosem burkolózik teljes némaságba: a kövek dörömbölve tartanak a völgybe, a tengerek hullámai szisszenve verődnek a sziklákhoz, a varjak és a méhek teljes repertoárja az emberi fül számára befoghatatlan.

Egy brit program célja, hogy kicsit és nagyot közelebb hozzon a természethez és a zenéhez. Chris Holland alapító meggyőződése, hogy a természetben, a természettel való zenéléssel közelebb kerülünk önmagunkhoz, könnyebben kerülünk harmóniába egymással és a minket körülvevő világgal. A Természet muzsikusai projekt keretében az erdőkön, mezőkön talált tárgyak, hangok és mintázatok teremtik meg a közös alkotás és élmény alapját.

Fotó: chris holland/vimeo.com

Chris Holland a zene és természet közti különleges kapcsolat hangsúlyozására az ausztrál őslakosok meggyőződésére szeret hivatkozni, amely szerint a világot az emberek éneke hozza létre, az ősi dallamok szövedéke tartja össze. A 21. század problémáinak árnyékában új értelmet nyerhet ez az ősi mítosz, hiszen a természettel összhangban élő embereken múlik valamennyiünk sorsa ezen a bolygón.

Fotó: Traditional Music Channel/youtube.com
Neked ajánljuk
A plasztik árnyékában dübörgő ritmusok Magyar zenészek videói buzdítanak környezetvédelemre Napi karanténkatarzis: zseniális Puccini-átirat született Vírusirtás címmel Valószínűleg az „évszázad legrosszabb éve volt” a tavalyi Ausztráliában Innovatív eszközök napelemekhez
Tovább a forrásra: naturalmusicians.co.uk
Vissza
Hírfolyam