2020. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra benépesül a Természet Operaháza

A Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál egy teljesen egyedi, különleges élményeket nyújtó minőségi zenei fesztivál a Tisza-tónál július 26. és 28. között, amely idén immár 6. alkalommal kerül megrendezésre.

Július 26-án (pénteken) egy jótékonysági koncertnek ad otthont a Tiszafüredi Református Egyházközség temploma. Közreműködik a Kodály Filharmonikusok Debrecen és a Kodály Kórus Debrecen, vezényel Somogyi-Tóth Dániel, illetve fellép Kristin Sampson szoprán, a New York City Opera operaénekese – írja a papageno.hu.

A fesztivál szombati napján, július 27-én kerül megrendezésre a népszerű és sokak által kedvelt Tour D’Opera kerékpártúra, melynek megállóiban különböző műfajú zenei koncerten vehetnek részt a kerékpározók.

A 67 km-es túra során a 4 méter magas gátnak köszönhetően csodálatos panoráma mellett érik el a résztvevők a koncertek helyszíneit, melyeknek a Tisza-tó menti települések kikötői, tópartjai adnak otthont.

A kerékpártúra fellépői: Szent Efrém Férfikar, Szt. Martin, szaxofonművész, FareMido Operatársulat, Sóki Ferenc, tárogatóművész, Romano Drom, Nimród Kürtegyüttes, Echo, egyfelvonásos bábopera Vizin Viktória és Gergye Krisztián előadásában.

Fotó: www.operaofthenature.com

Szintén július 27-én, szombaton valósul meg a Családi TO’Piknik, melynek helyszíne a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőpark. A gasztronómia áll a nap középpontjában, hiszen lesz főzőverseny, ahol hagyományteremtő módon minden évben más-más operaénekes vagy zeneszerző kedvenc ételét készítik el a vállalkozó kedvű csapatok.

Július 27-én, a szombati nap lezárásaként, a TO’pera keretein belül a 100 Tagú Cigányzenekar és Edvin Marton hegedűművész közös koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők a Morotva Kerékpáros Pihenőpark nagyszínpadán. A koncert meglepetésvendége Miklósa Erika koloratúrszoprán és Szappanos Tibor tenor.

A Boat D’Opera napon, amely idén július 28-án, vasárnap indul útjára, a Morotva Kerékpáros Pihenőparkból 8-10 fős, motorral ellátott csónakokat képzett túravezetők kormányoznak el a koncertek helyszíneire, és mindamellett még a Tisza-tó egyedi növény- és állatvilágát is ismertetik az utasokkal.

A fellépők listája és a részletes program a www.operaofthenature.com oldalon ismerhető meg.

Neked ajánljuk
A feketetorkú motmot diktája a dallamot(mot) Eresztvényben zárult a Muzsikál az erdő 2020-as programsorozata A legnépszerűbb zeneszám a klímaváltozásról Így néz ki alulnézetből a Sinabung vulkán hétvégi kitörése (videóval) Már napelemekkel is lehet málnát termeszteni
Tovább a forrásra: papageno.hu
Vissza
Hírfolyam