2020. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Greta Thunberg a The 1975 együttessel készített figyelemfelkeltő számot

„El kell ismernünk, hogy az idősebb generációk elbuktak. A politikai mozgalmak jelenlegi formájukban elbuktak. De az ember még nem bukott el. (...) Eljött a lázadás ideje” – mondja a 16 éves Greta Thunberg az idei Szigeten is koncertező The 1975 számában. A szám az új album nyitódalaként debütált.

Matty Healy énekes és Jamie Oborne menedzser a BBC-nek mesélt a közös munkáról. Azt állítják, Greta Thunberg egyike azon fontos embereknek, akiknek minél több emberhez kell eljutniuk, és akiknek minél nagyobb nyilvánosságot kell kapniuk.

Fotó: Wikimedia

Ez a szám lesz egyébként a nyitódala a zenekar Notes on a Conditional Form című lemezének, amely 2020 februárjában jelenik majd meg, és az eladásból befolyt összeg az Extinction Rebellion mozgalmat illeti meg.

Nem akartuk kiadni addig, míg meg nem jelenik a nagylemez. De miután találkoztunk vele Stockholmban, és felvettük a számot, rájöttünk, hogy ezzel nem lehet várni hat hónapot – tette hozzá Oborne.

Oborne elismerte, a The 1975 egyelőre nem karbonsemleges zenekar, de törekednek rá, például nemet mondtak az egyszer használatos műanyagokra, és dolgoznak azon, hogyan tudnák tovább csökkenteni az ökológiai lábnyomukat, különös tekintettel a lemezgyártásra.

Neked ajánljuk
Hogyan szólnak az emelkedő óceánok megáradó emlékei? Így válik hangszerré a Bajkál-tó jege Életünk aggasztó filmjéhez is ő szerez zenét Évmilliók óta alakítja a természetet az emberi tevékenység Nagy keletjük van a Renault villanyautóinak is
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam