2020. február 25., Géza
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természet lélegzetelállítóan szép... és olykor kegyetlen

Medvetámadás áldozatává vált Julien Gauthier francia zeneszerző, a természet hangjainak szerelmese, miközben legújabb művéhez készített felvételeket a kanadai vadonban.

A kanadai származású művész alkotásaiban szenvedélyesen kereste a különböző zenei stílusok, eltérő kultúrák, illetve az ember és az élő és élettelen természet által keltett hangok összekapcsolásának, újraértelmezésének lehetőségeit.

2017-ben a Föld egyik legtávolabbi pontjára, a Kerguelen-szigetekre tett kirándulást, hogy Inaudita Symphonia című művében az elektroakusztikus zene, a sokszínű helyi madárvilág és a hatalmas fókakolónia hangjait ötvözve mutassa meg hallgatóságának e távoli táj különleges szépségét és értékeit.

Kőpingvinek: a Kerguelen-szigetek pingvinkolóniájáról készült képeket a helyi zenélő köveken született dallamok kísérik Fotó: Julien Gauthier/youtube.com
Julien Gauthier fuvolára írt darabját előadja Elsa Marquet-Lienhart
Fotó: Julien Gauthier/youtube.com
Neked ajánljuk
A fák alatt szárnyra kap az alkotói fantázia Újra jó ügyért szólt a Queen Fontos útravaló a természet és a zene kedvelőinek Klímakatasztrófára figyelmeztet a JP Morgan Méltatlanul bánunk a szerves hulladékkal
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam