2019. november 18., Jenő
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természet lélegzetelállítóan szép... és olykor kegyetlen

Medvetámadás áldozatává vált Julien Gauthier francia zeneszerző, a természet hangjainak szerelmese, miközben legújabb művéhez készített felvételeket a kanadai vadonban.

A kanadai származású művész alkotásaiban szenvedélyesen kereste a különböző zenei stílusok, eltérő kultúrák, illetve az ember és az élő és élettelen természet által keltett hangok összekapcsolásának, újraértelmezésének lehetőségeit.

2017-ben a Föld egyik legtávolabbi pontjára, a Kerguelen-szigetekre tett kirándulást, hogy Inaudita Symphonia című művében az elektroakusztikus zene, a sokszínű helyi madárvilág és a hatalmas fókakolónia hangjait ötvözve mutassa meg hallgatóságának e távoli táj különleges szépségét és értékeit.

Kőpingvinek: a Kerguelen-szigetek pingvinkolóniájáról készült képeket a helyi zenélő köveken született dallamok kísérik Fotó: Julien Gauthier/youtube.com
Julien Gauthier fuvolára írt darabját előadja Elsa Marquet-Lienhart
Fotó: Julien Gauthier/youtube.com
Neked ajánljuk
Amikor az évszakok harmóniája felborul... Suikinkutsu – a csobogó víz dicsérete Madárdalos metróutazás Londonban Új élet meglévő daraboknak, hulladék nélküli szabás vagy éppen slow fashion? A kozmetikumok a felesleges csomagolás bajnokai
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam