Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 3., Buda, Richárd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elégia a pusztuló erdőkért

Az Alaszkától és Kanadától induló Nagy Északi Erdőség Skandinávián keresztül egészen Szibériáig nyújtózik, monumentális, zord szépségét azonban egyre több helyen töri meg a szándékosan vagy nemtörődömségből elkövetett emberi pusztítás.

De a tajgát nem csak a fakitermelés, az egyre csapadékszegényebb és melegebb éghajlattal pusztítóbbá és gyakoribbá váló erdőtüzek is sújtják. 

A különleges élőhely szépségét és sérülékenységét egyszerre ragadja meg a Greenpeace kampányvideója, amely 2018 novemberében, az erdőség finnországi részére eső friss irtáson készült.

Elégia az erdőért: Pekka Kuusito hegedűs Thomas Tallis megindító zsoltárdallamát játssza a „Tunes for Archbishop Parker's Psalter” című műből Forrás: Greenpeace International/youtube.com

A hegedűművész boldogan vállalta a feladatot: „az erdők mindig is inspirációforrást jelentettek a művészek számára, de napjainkban – mivel nem bánunk velük a megérdemelt tisztelettel és gondossággal – a szomorúság és az aggodalom forrásává is válnak. Bízom benne, hogy ez a videó segít tovább fokozni az erdők megóvásáért világszerte megvalósuló erőfeszítéseket” – fogalmazott Pekka Kuusito.

Neked ajánljuk
Mozgalmas zongorafutamok az ébredező rétekhez Csivitelő ütemek hátán szálló üzenet E-könyv – Tenger a tengerben – A Sargasso-titok Először keltek ki keafiókák Magyarországon Vízi egypercesek – Novellapályázat
Tovább a forrásra: classicfm.com
Vissza
Hírfolyam