2022. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elégia a pusztuló erdőkért

Az Alaszkától és Kanadától induló Nagy Északi Erdőség Skandinávián keresztül egészen Szibériáig nyújtózik, monumentális, zord szépségét azonban egyre több helyen töri meg a szándékosan vagy nemtörődömségből elkövetett emberi pusztítás.

De a tajgát nem csak a fakitermelés, az egyre csapadékszegényebb és melegebb éghajlattal pusztítóbbá és gyakoribbá váló erdőtüzek is sújtják. 

A különleges élőhely szépségét és sérülékenységét egyszerre ragadja meg a Greenpeace kampányvideója, amely 2018 novemberében, az erdőség finnországi részére eső friss irtáson készült.

Elégia az erdőért: Pekka Kuusito hegedűs Thomas Tallis megindító zsoltárdallamát játssza a „Tunes for Archbishop Parker's Psalter” című műből Forrás: Greenpeace International/youtube.com

A hegedűművész boldogan vállalta a feladatot: „az erdők mindig is inspirációforrást jelentettek a művészek számára, de napjainkban – mivel nem bánunk velük a megérdemelt tisztelettel és gondossággal – a szomorúság és az aggodalom forrásává is válnak. Bízom benne, hogy ez a videó segít tovább fokozni az erdők megóvásáért világszerte megvalósuló erőfeszítéseket” – fogalmazott Pekka Kuusito.

Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: classicfm.com
Vissza
Hírfolyam