Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 1., Hugó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Madárdalos metróutazás Londonban

Londonban, Walesben és Észak-Írországban a rendszeresen metróval és vonattal járók hallhatták azokat a madárhangokat, amelyeket a Brit Királyi Madárvédők Társasága, azaz a Royal Society for the Protection of Birds rögzített, és a közlekedési társaság játszik le annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a madárfajok egyre csökkenő számára.

Egykor még hallható volt az állomásokon csicsergő madarak zaja, de az alapítvány szerint mára már teljesen elcsendesedett az ég a madarak csökkenő száma miatt – írja a brit Telegraph nyomán a Travelo.

A társaság nyáron egy madárdalokból álló topslágerrel állt elő (Let Nature Sing), most pedig

támogatóik segítségével több mint 5000 helyszínen játszanak le madárcsicsergést az országban.

A különleges zenei élményében többek között a londoni metró peronjain várakozóknak lehet részük, emellett az észak-írországi Translink vasúttársaság utasai és Wales vonattal utazói is hallhatják a madárcsicsergést. 

#LetNatureSing (A videó teljes képernyőn tekinthető meg) Forrás: RSPB Love Nature/facebook.com

Mint Rebecca Munro, a RSPB kommunikációs vezetője elmondta, a Let Nature Sing felhívta a figyelmet arra, hogy mit jelent a madárhang az embereknek, és arra is, hogy Nagy-Britannia az elmúlt fél évszázadban több mint 40 millió madarat vesztett. „Mindannyiunknak szüksége van a mindennapos madárcsicsergésre, de a természet éppen krízist él át, és a vadon elcsendesedik.”

Neked ajánljuk
A plasztik árnyékában dübörgő ritmusok Magyar zenészek videói buzdítanak környezetvédelemre Napi karanténkatarzis: zseniális Puccini-átirat született Vírusirtás címmel Valószínűleg az „évszázad legrosszabb éve volt” a tavalyi Ausztráliában Innovatív eszközök napelemekhez
Tovább a forrásra: travelo.hu
Vissza
Hírfolyam