2019. december 7., Ambrus
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem turnézik a Coldplay, de az interneten mindenkinek játszanak

Nem indul lemezbemutató turnéra a Coldplay brit zenekar, mert aggasztónak tartják koncertjeik környezeti terheit.

„Kell egy kis idő, hogy megvizsgáljuk, hogy lehetnének egy turnénak kedvező hatásai a környezetre” – mondta el a BBC-nek Chris Martin énekes.

A zenekar utoljára 2016–2017-ben turnézott a világ körül, négy kontinensen 122 koncertet adtak. Az együttesnek pénteken Ammanban, Jordánia fővárosában lesz két fellépése, amit az interneten élőben lehet követni, az egyiket napfelkeltekor, a másikat naplementekor tartják, az Everyday Life című albumuk két felét mutatják be. Az album pénteken jelenik meg. 

Chris Martin kijelentette: csalódnának, ha a következő turnéjuk nem lenne karbonsemleges.

Coldplay – Everyday Life (Official Lyric Video) Forrás: Coldplay/facebook.com

„Azért választottuk Jordániát, mert olyan helyet kerestünk valahol a világ közepén, ahova általában nem jutunk el a koncertjeinkkel” – magyarázta.

A Coldplay a londoni Természettudományi Múzeumban is ad egy koncertet november 25-én, aminek bevételét környezetvédelmi szervezeteknek szánják.

Fotó: Raph_PH/facebook.com
Neked ajánljuk
Kottába zárt katasztrófák Amikor az évszakok harmóniája felborul... Mit érez egy gyermek, amikor az ismert világunk veszélybe kerül? A befektetők kényszeríthetik klímavédelemre a vonakodó vállalatokat Felesleges göncök új köntösben
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam