2020. július 8., Ellák
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Milyen áron dübörög a rock?

Kutatók fogják vizsgálni a Massive Attack zenekar turnéinak hatásait a klímaváltozásra.

A bristoli származású zenekar a Manchesteri Egyetem klímakutatóival fogott össze, hogy megvizsgálják a zeneipar hatását a környezetre.

Céljuk az, hogy információval és iránymutatással szolgáljanak a szélesebb zeneipar számára arról, hogyan csökkentsék a negatív környezeti hatásokat az egyre nagyobb klímavészhelyzet közepette.

A Massive Attack közleménye szerint évek óta nemzetközi turnékat folytató zenekarként aggódnak ökológiai lábnyomuk miatt. Ezért megbízták a Manchesteri Egyetem tudósok, közgazdászok, mérnökök és társadalomkutatók alkotta Tyndall Klímakutató Intézetét, hogy térképezze fel a turnék szénlábnyomát, és mutasson be olyan opciókat, amelyek révén az jelentősen csökkenthető – írták közleményükben.

Massive Attack – Psyche Forrás: massiveattack/youtube.com

Chris Jones, a Tyndall Klímakutató Intézet munkatársa elmondta: „minden iparágnak más-más mértékű a szén-dioxid-kibocsátása”.

„Szükségünk van ilyen együttműködésekre, hogy átfogóan tudjuk vizsgálni a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének lehetőségeit.”

A kutatók adatokat gyűjtenek a Massive Attack turnéi során a zenekar utaztatásáról, a produkcióról, a közönség utazásáról és a koncertek helyszíni hatásairól.

Fotó: alterna2/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Le kéne lassulnunk, hogy megállítsuk a gyorsuló klímaváltozást Concept art: növények élvezhették a zenét a barcelonai operaházban Zöldítés helyett a hatékonyság növelésére fókuszálnak a magyar cégek A építési hulladék is lehet alapanyag Már a magyar házakra is kerülhet szmogevő tető
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam