2020. február 28., Elemér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Életünk aggasztó filmjéhez is ő szerez zenét

Az Oroszlánkirály és a Gladiátor Oscar-díjas zeneszerzője ötéves kora óta átérzi a bolygó aggasztó állapotának súlyát, és alkotóként sem szűnt meg képviselni a cselekvés felelősségét.

Hans Zimmer tudós szülők gyermekeként nagyon korán szembesült azokkal a folyamatokkal, amelyek révén az emberiség a saját és millió más földlakó faj életfeltételeit ássa alá. Ezért a környezet ügyének képviseletét a kezdetektől a hivatásához tartozónak tekintette.

Nem csoda hát, hogy a természet szépségét és a Föld aggasztó állapotát megrendítő erővel bemutató, David Attenborough Hét világ, egy bolygó című, legújabb sorozatához is ő komponálta a zenét, minden alkotói eszközét latba vetve, hogy korunk legfontosabb üzenete célba érjen:

„Elragadtatásba ejtesz mindenkit a világunk szépségével és megismételhetetlenségével, ráébreszted őket, mekkora megtiszteltetés, hogy a részesei lehetnek. És halálra rémíted őket.”

Hans Zimmer és Jacob Shea: Hét világ, egy bolygó szvit Forrás: Silva Screen Records/youtube.com
Hans Zimmer Fotó: Victor R. Ruiz from Arinaga/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
A fák alatt szárnyra kap az alkotói fantázia Újra jó ügyért szólt a Queen Fontos útravaló a természet és a zene kedvelőinek Biztató eredményeket hozott a drogériákat cselekvésre buzdító petíció Így nézne ki a jövő villanyautója?
Tovább a forrásra: nhm.ac.uk
Vissza
Hírfolyam