2021. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra jó ügyért szólt a Queen

Mintegy 9,5 millió ausztrál dollárt gyűjtöttek össze azzal a jótékonysági koncerttel, amelyet Sydney legnagyobb stadionjában rendeztek az Ausztráliát hónapok óta sújtó bozóttüzek károsultjainak megsegítésére.

A Fire Fight Australia koncerten 75 ezer ember vett részt, a tíz órán át tartó show-műsort élőben közvetítették a televíziók országszerte. A Queen együttes az amerikai Adam Lamberttel együtt újrajátszotta az 1985-ös Live Aid koncerten előadott műsorát. Olyan neves zenészek csatlakoztak hozzájuk, mint Alice Cooper vagy k.d. lang kanadai dalszerző és énekesnő, az ausztrál Tina Arena és az 5 Seconds of Summer. A koncertre mintegy ezer önkéntes tűzoltót hívtak meg a szervezők.

A bevételt a bozóttüzek sújtotta szövetségi államok tűzoltóságainak, a vöröskeresztnek és vadvédelmi szervezeteknek utalják át.

Szeptember óta 12 millió hektárnyi terület égett le a bozóttüzekben, 33 ember vesztette életét, becslések szerint több mint egymilliárd élőlény pusztult el a lángokban, a vízi élővilág számára pedig csak most jön a neheze. A minapi esőzések segítettek a bozóttüzek többségének eloltásában.

Neked ajánljuk
Kergetőző hópelyhek és futamok bűvöletében A színpompás vadon fekete-fehér billentyűkön Az illatos füvek kottába fűzött susogása Elrendelte Biden az Egyesült Államok párizsi klímaegyezményhez való visszatérését Mitől lehet kisebb az online kereskedelem klímalábnyoma?
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam