Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 29., Auguszta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Metallica nevű heavy metal zenekarról neveztek el egy mélytengeri rákot

Torben Riehl, a frankfurti Senckenberg Kutatóintézet és Természettudományi Múzeum mélytengeri kutatója a féregszerű rákfajnak a Macrostylis metallicola nevet adta.

A legfeljebb 6,5 milliméterre növő rák egy Mexikó és Hawaii közötti területről származik. A rákfaj szélsőséges körülmények között él, 4100-5000 méteres mélységben, teljes sötétségben szemek és színpigmentek nélkül. Az állat élőhelye mangánrögökben gazdag, amelyek fő alkotóelemeik, a mangán és a vas mellett olyan értékes fémeket tartalmaznak, mint a réz, a kobalt és a nikkel, valamint a ritka földfémek.

Erre utal az elnevezésben a -cola végződés, mely a tudományos nyelvben „fémlakót” jelent.

Riehl elmondta, hogy az amerikai zenekar nagy rajongójaként egész életét végigkísérték a Metallica slágerei és zenéje, ezért akart az új faj elnevezésével a heavy metal banda előtt tisztelegni.

Metallica: Slither Forrás: Metallica/youtube.com
Fotó: Raph_PH/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
A plasztik árnyékában dübörgő ritmusok Magyar zenészek videói buzdítanak környezetvédelemre Napi karanténkatarzis: zseniális Puccini-átirat született Vírusirtás címmel A MOL Plugee ingyenes villanyautó-töltéssel támogatja az egészségügyi dolgozókat Ötletek a fenntartható fejlődési célok oktatásához – Megfizethető és tiszta energia
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam