2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyar zenészek videói buzdítanak környezetvédelemre

A Budapest Park környezetvédelmi videósorozatot indít. A Zenészek Ökoforradalmi Sorozata első, pilotrészében a Follow The Flow tagjai láthatók.

A YouTube-on és Facebookon megjelenő széria hét epizódon keresztül jár körbe fontos témákat a közlekedés környezetszennyező hatásaitól a műanyagfelhasználáson át a fenntartható divatig – közölte a kulturális intézmény az MTI-vel. 

A sorozatban szerepel Schoblocher Barbara (Blahalouisiana), Beck Zoli (30Y), Puskás Peti (Biebers), Farkasházi Réka, Wolfie (Punnany Massif), Columbo (Irie Maffia, Brains) és Fluor (Wellhello) is. Mindannyian saját tapasztalataikat osztják meg a nézőkkel, ehhez elismert klímaszakértők adtak útmutatást számukra.

A videók célja, hogy közelebb hozzák a klímatudatosság fogalmát, és a mindennapokban is alkalmazható praktikákat mutassanak be.

Warming! Warming! || Zenészek és a Budapest Park a klímaváltozás ellen – Follow The Flow Forrás: Budapest Park/youtube.com

„A tavalyi évtől együttműködési megállapodást kötöttünk egy kiváló szakemberekből álló klímaszakértői csapattal. Ők segítenek nekünk olyan információkat megosztani a látogatókkal, amelyek hasznos tanácsokat és módszereket adnak a klímaváltozás megállításához. Küldetésünk fontos része, hogy miközben sokszínű élményt nyújtunk, hozzájáruljunk a társadalom nyitottabb gondolkodásához, és megmutassuk az egyén fontosságát a kedvező irányú változásokban, a rászorulók támogatásában” –fogalmazott Pálffy András, a Budapest Park alapítója, stratégiai igazgatója.

A közlemény szerint a Budapest Park működése során is szem előtt tartja a környezet ügyét, egyebek mellett a PET-palackok és a szívószál mennyiségének visszaszorításával, a repohár bevezetésével, a szemét szelektív kezelésével és a környezetbarát közlekedési formák propagálásával igyekeznek csökkenteni tevékenységük környezeti terheit. A jövőben a 10 Millió Fa közösséggel együttműködve szeretnék a Budapest Park környékét zöldebbé varázsolni.

Follow The Flow – Csak nélküled élem túl [OFFICIAL LYRIC VIDEO] Forrás: FollowTheFlow/youtube.com
Neked ajánljuk
Egy új slágergyűjtemény buzdít tudatosságra Egy amerikai nemzeti park összekapcsolta a természet és a zene élvezetét Az Európai Bizottság célul tűzte ki a levegő, a víz és a talaj szennyezőanyag-mentességét Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam