2020. október 29., Nárcisz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csivitelő ütemek hátán szálló üzenet

„Fekete tintával véstél fel a Vörös listára, hát megmentőnk, igazán kösz a segítségedet, de nélküled egyikünk se lenne veszélyeztetett” – szól a stílszerűen madárdalból felépülő és megannyi szárnyas viszontagságainak hangot adó orosz zeneszám.

Az orosz WWF és a Yendex Music együttműködésében megszületett projekt során a zenészek madárhangok segítségével szereznek dalokat, az ezekből származó bevétellel pedig az orosz madárvilág megőrzését támogatják.

Ivan Dorn is ezzel a céllal írta meg a dalát. Szövegében azokat az emberi tevékenységeket veszi számba – a városok terjeszkedésével megsemmisülő élőhelyektől az erdők kivágásáig, a vízszennyezéstől a mezőgazdaságban alkalmazott vegyszerekig –, amelyek folyamatos fenyegetést jelentenek a madárvilág számára.

Forrás: WWF России/youtube.com
Neked ajánljuk
Megjelent a brit madárvilág hattyúdala Amikor a grafikonok megszólalnak A zongorista, aki friss lombok zenéjével tölt meg egy német erdőt A jövő év elején terjesztik az Országgyűlés elé az új nemzeti környezetvédelmi programot Ilyen lett a Harley-Davidson első elektromos biciklije
Tovább a forrásra: wwf.hu
Vissza
Hírfolyam