Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 29., Auguszta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csivitelő ütemek hátán szálló üzenet

„Fekete tintával véstél fel a Vörös listára, hát megmentőnk, igazán kösz a segítségedet, de nélküled egyikünk se lenne veszélyeztetett” – szól a stílszerűen madárdalból felépülő és megannyi szárnyas viszontagságainak hangot adó orosz zeneszám.

Az orosz WWF és a Yendex Music együttműködésében megszületett projekt során a zenészek madárhangok segítségével szereznek dalokat, az ezekből származó bevétellel pedig az orosz madárvilág megőrzését támogatják.

Ivan Dorn is ezzel a céllal írta meg a dalát. Szövegében azokat az emberi tevékenységeket veszi számba – a városok terjeszkedésével megsemmisülő élőhelyektől az erdők kivágásáig, a vízszennyezéstől a mezőgazdaságban alkalmazott vegyszerekig –, amelyek folyamatos fenyegetést jelentenek a madárvilág számára.

Forrás: WWF России/youtube.com
Neked ajánljuk
A plasztik árnyékában dübörgő ritmusok Magyar zenészek videói buzdítanak környezetvédelemre Napi karanténkatarzis: zseniális Puccini-átirat született Vírusirtás címmel A MOL Plugee ingyenes villanyautó-töltéssel támogatja az egészségügyi dolgozókat Ötletek a fenntartható fejlődési célok oktatásához – Megfizethető és tiszta energia
Tovább a forrásra: wwf.hu
Vissza
Hírfolyam