2020. július 10., Amália
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Helyezkedj el egy kényelmes fotelben, és hagyd, hogy körülvegyen a természet nyugtató hangja

A világszerte bevezetett kijárási korlátozások kezdete óta a zúgó tenger, a mozgalmas vadon és a madárdal szerelmes gyűjtögetői mindent megtesznek azért, hogy felvételeikkel egy kis lélegzethez segítsék a házuk és aggodalmuk falai közé zárt földlakókat.

A karanténban nemcsak a koncertekről, de a zsongó tavaszi rétek hangjairól is könnyű lemaradni. Pedig több tanulmány is bizonyította már, hogy a suhogó szellők és csörgedező patakok hangja testnek és léleknek egyaránt segít megnyugodni.

Lucrecia Dalt producer és Aaron Dilloway zenész a kolumbiai esőerdő hangjairól készített felvételeket, az ezekből összeállított album bevételeivel pedig a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került zenészeket támogatják.

Carina Pesch lipcsei zenész pedig „A fülek utazhatnak” (The Ears May Travel) című sorozatát, amelyben binaurális – a tér különböző irányából érkező hanghatásokat rögzítő –, egzotikus helyszíneken készült felvételeit tette közzé.

A Guardian cikke számos további, természet hangjaiból felépülő albumot ismertet.

Forrás: 3Dio/youtube.com
Neked ajánljuk
Áramló tengerek, hömpölygő dallamok Le kéne lassulnunk, hogy megállítsuk a gyorsuló klímaváltozást Concept art: növények élvezhették a zenét a barcelonai operaházban Ritka gorillacsapatról, benne több kölyökről készültek felvételek Nigériában A búza termésmennyisége Magyarországon, 2004-2019
Tovább a forrásra: theguardian.com
Vissza
Hírfolyam