2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Helyezkedj el egy kényelmes fotelben, és hagyd, hogy körülvegyen a természet nyugtató hangja

A világszerte bevezetett kijárási korlátozások kezdete óta a zúgó tenger, a mozgalmas vadon és a madárdal szerelmes gyűjtögetői mindent megtesznek azért, hogy felvételeikkel egy kis lélegzethez segítsék a házuk és aggodalmuk falai közé zárt földlakókat.

A karanténban nemcsak a koncertekről, de a zsongó tavaszi rétek hangjairól is könnyű lemaradni. Pedig több tanulmány is bizonyította már, hogy a suhogó szellők és csörgedező patakok hangja testnek és léleknek egyaránt segít megnyugodni.

Lucrecia Dalt producer és Aaron Dilloway zenész a kolumbiai esőerdő hangjairól készített felvételeket, az ezekből összeállított album bevételeivel pedig a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került zenészeket támogatják.

Carina Pesch lipcsei zenész pedig „A fülek utazhatnak” (The Ears May Travel) című sorozatát, amelyben binaurális – a tér különböző irányából érkező hanghatásokat rögzítő –, egzotikus helyszíneken készült felvételeit tette közzé.

A Guardian cikke számos további, természet hangjaiból felépülő albumot ismertet.

Forrás: 3Dio/youtube.com
Neked ajánljuk
Egy zenei látomás a svéd fenyvesek és sziklás partok vidékéről Indián dallamok egy norvég erdőből Apró levelekből sarjadzó művészi álmok Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra: theguardian.com
Vissza
Hírfolyam