2021. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Dübörgő ütemek vagy perzselő föld, egyre megy – kapkodjuk a lábunkat

Bár a ranglistákat ostromló, pörgős talpalávalók tették ismertté a nevét, Pitbull ritmusos rappszövegei a komoly témák felé tett kitérőkben sem szűkölködnek.

 Az Armando Christian Pérez néven született zenész figyelmét az édesanyja fordította a környezeti kérdések felé, gyermekként az ő magyarázataiból értette meg az üvegházhatás működését és jelentőségét, a témával kapcsolatos tudását pedig azóta is igyekszik elmélyíteni.

2012-ben megjelent Globális felmelegedés, 2017-ben pedig Klímaváltozás című albuma. Pitbull, aki 2018-ban az ENSZ tiszta vízzel foglalkozó  programjának is nagykövete volt, váratlan pillanatokban ad hangot a témával kapcsolatos elkötelezettségének, és ezt megfontolt stratégia mentén teszi:

Ha csak egy számot készítettem volna, senki sem hallgatja végig. De ha egész albumokat készítek el olyan címekkel, mint globális felmelegedés, klímaváltozás vagy globalizáció, az emberek összekötik a táncolható slágerekben elrejtett pontokat.

A Miamiból származó rapper elkötelezettsége nem meglepő, hiszen szülővárosát már napjainkban is kézzelfoghatóan sújtják a klímaváltozás következményei. Pitbull ugyanakkor bizakodó: úgy gondolja, hogy a világjárvány felébresztette az emberiség képességét a valamennyiünket fenyegető veszélyekkel szembeni közös fellépésre.

Pitbull: Hiszem, hogy győzni fogunk (I believe that we will win) Forrás: Pitbull/youtube.com
Neked ajánljuk
A növények zenéje zökkent ki a város zúgó monotóniájából Egy dal a Föld nevében A siker titka vidéken, 5. rész – Zengőkert (videó) Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: nytimes.com
Vissza
Hírfolyam