2020. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Dübörgő ütemek vagy perzselő föld, egyre megy – kapkodjuk a lábunkat

Bár a ranglistákat ostromló, pörgős talpalávalók tették ismertté a nevét, Pitbull ritmusos rappszövegei a komoly témák felé tett kitérőkben sem szűkölködnek.

 Az Armando Christian Pérez néven született zenész figyelmét az édesanyja fordította a környezeti kérdések felé, gyermekként az ő magyarázataiból értette meg az üvegházhatás működését és jelentőségét, a témával kapcsolatos tudását pedig azóta is igyekszik elmélyíteni.

2012-ben megjelent Globális felmelegedés, 2017-ben pedig Klímaváltozás című albuma. Pitbull, aki 2018-ban az ENSZ tiszta vízzel foglalkozó  programjának is nagykövete volt, váratlan pillanatokban ad hangot a témával kapcsolatos elkötelezettségének, és ezt megfontolt stratégia mentén teszi:

Ha csak egy számot készítettem volna, senki sem hallgatja végig. De ha egész albumokat készítek el olyan címekkel, mint globális felmelegedés, klímaváltozás vagy globalizáció, az emberek összekötik a táncolható slágerekben elrejtett pontokat.

A Miamiból származó rapper elkötelezettsége nem meglepő, hiszen szülővárosát már napjainkban is kézzelfoghatóan sújtják a klímaváltozás következményei. Pitbull ugyanakkor bizakodó: úgy gondolja, hogy a világjárvány felébresztette az emberiség képességét a valamennyiünket fenyegető veszélyekkel szembeni közös fellépésre.

Pitbull: Hiszem, hogy győzni fogunk (I believe that we will win) Forrás: Pitbull/youtube.com
Neked ajánljuk
A feketetorkú motmot diktája a dallamot(mot) Pihentető zene éneklő madarakkal (zenés videó) A legnépszerűbb zeneszám a klímaváltozásról Megérkezett hazánkba a poloskák ősellensége Csaknem félszáz delfin sodródott partra Massachusettsben, önkéntesek mentették meg őket (videóval)
Tovább a forrásra: nytimes.com
Vissza
Hírfolyam