2020. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Eresztvényben zárult a Muzsikál az erdő 2020-as programsorozata

A programsorozatnak küldetése van a fenntarthatóságra nevelésben, abban, hogy az erdei helyszíneken megjelenő kulturális események segítségével felhívja a figyelmet a természet és az emberek világának egymásra utaltságára – jelentette ki Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára a Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok idei zárórendezvényén.

A Muzsikál az erdő európai szinten is egyedülálló kezdeményezés, hatékonyságát pedig töretlen fejlődése is bizonyítja. A Mátrából indulva mára országos, sőt Kárpát-medencei rendezvénysorozattá nőtte ki magát, ahol Kossuth-díjas, Príma Primissima díjas művészek sora lép fel, azonosulva a rendezvény küldetésével – mondta Szentpéteri Sándor.

A rendezvénysorozatot az idén július 4. és 12. között rendezték meg a Mátra erdőségeiben, Gyöngyöspatán, Kékestetőn, Abasáron, Szurdokpüspökiben, Mátrakeresztesen, Taron, Gyöngyöstarjánban, Füleken és Eresztvényben.

A zárórendezvényen a Duna Szimfonikus Zenekar, Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs, valamint a Dűvő Zenekar lépett fel. A nap során volt családi koncert, bábszínház, gyógynövény- és gombabemutató, kiállításmegnyitó a Muzsikál az erdő fotó- és gyermekrajzpályázatából, és helyi termékek bemutatója is.

Czékmánné Kelecsény Ágnes, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Nógrád megyei szervezetének elnöke szólt arról, hogy a VOSZ elsők között támogatta a rendezvényt, amelynek célja a környezettudatos életforma népszerűsítése az erdő és a zene, a művészet erejével.

Muzsikál az erdő 2020 – Salgótarján, Eresztvény Forrás: Kelet - Nógrád közéleti magazin/facebook.com

A helyettes államtitkár szólt arról, hogy a Muzsikál az erdő szakvezetéses sétái és szakmai előadásai körüljárják a fenntartható gazdálkodást, az erdőgazdálkodásban megvalósítható jó példákat is, ezért aki részt vesz a 17 éve zajló sorozat eseményein, nemcsak lelkileg töltődhet fel, hasznos ismereteket is kaphat.

Szokolay Dongó Balázs a Palya Beával közösen tartott koncertjén 
Fotó: MTI/Komka Péter
Neked ajánljuk
Őszi pompába boruló lombokra várva Északi kantáta zenekarra és madárdalra Az erdőjáró apró örömei ENSZ-közgyűlés: Brazília kikéri magának, Kína elkötelezett a klímavédelem mellett Elindult az illegális hulladék felszámolására indított program kistelepülési szakasza
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam