2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A legnépszerűbb zeneszám a klímaváltozásról

A The New York Times közönségszavazással kereste a legnépszerűbb klímaváltozásról szóló zeneszámokat, a Shrekből ismert Smash Mouth együttes All star című dala lett a győztes.

A szavazásra a Twitteren keresztül került sor, és a népszerű, 20 évvel ezelőtti pop-rock szám, a kaliforniai Smash Mouth zenekar Astro Lounge című albumának legismertebb dala lett a szavazás nyertese.

Ekkoriban még kevesebb zenészt foglalkoztatott a felmelegedés, klímaváltozás témája, azonban a dalszerző, Greg Camp már 1999-ben is úgy érezte, ez egy olyan téma, amelyre fontos felhívni az emberek figyelmét.

„Én nem vagyok tudós, mindössze egy dalszerző-gitáros, azonban úgy gondolom sokkal fontosabb, hogy tegyünk a probléma ellen, mint hogy az okozói legyünk.”

Az együttes 2000-ben megnyerte a Legjobb vokális popduónak vagy együttesnek járó Grammy-díjat nagy sikerű számával, amely a Shrek című animációs filmbe is bekerült filmzeneként.

A zeneszám számos témát érint, de két versszaka is a Föld felmelegedéséről és ennek következményeiről szól, ami alapján bekerülhetett a New York Times májusi listájára.

Neked ajánljuk
Különleges koncerttel lép újra a közönség elé Kollár-Klemencz László A madarak után a lelkünkben visszhangzó daluk is elhallgat majd? A természet- és zenerajongókat idén is várja a természet operaháza Környezetvédelmi megfontolásokból betiltják a nagy teljesítményű számítógépek árusítását több amerikai államban Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell
Tovább a forrásra: nytimes.com
Vissza
Hírfolyam