2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Dübörgő gitár, drámai képek Amazónia védelmében

A Sepultura metálegyüttes legújabb klipjében a hazájukért és Amazónia természeti értékeiért kegyetlen harcra kényszerített őslakosokért csap oda a húroknak és a hangszálaknak.

A „Guardians Of Earth”, vagyis A Föld örzői című szám még februárban, az együttes Quadra című albumán jelent meg, most pedig a brazil esőerdők őslakosait képviselő Amazon Frontlines nevű szervezettel összefogva új videót készítettek hozzá.

Az első percekben lágy dobütések és akusztikus hangszerek idézik meg az amazóniai erdőség békéjét, majd feldübörög a metál, hogy az erdőírtás és a pusztító tüzek következményeivel szembesítsen.

A Derrick Green dalszövege a klímaváltozás hatásaira, a környezet kizsákmányolására mutat rá. „Nagyon megráztak az amazóniai törzsek harcáról és szenvedéseiről készült képek, amelyek létezése is veszélybe került, mert a Föld egyik legváltozatosabb ökoszisztémáját próbálják megóvni” – mondta el azzal kapcsolatban, hogy miért döntött az ügy támogatása mellett. „Az őslakosokat nemcsak meggyilkolják, de az otthonukat jelentő esőerdő területeit is rémisztő ütemben égetik le és szennyezik be. Inspiráló mozgalomról van szó, ezért a hangjuknak mindenhova el kell jutnia” – jelentette ki Green.

Forrás: Sepultura/youtube.com

Mitch Anderson, az Amazon Frontlines igazgatója szerint azzal, hogy zenéjével a Sepultura hírét viszi az őslakos közösségek harcának, hozzájárul az esőerdők és a természet fennmaradásáért folytatott küzdelem sikeréhez.

Neked ajánljuk
Gigantikus, 24 órás, hat kontinensről jelentkező adománygyűjtő koncert állítja reflektorfénybe az emberiség aktuális kihívásait A természet zenéjének szerelmese örökre elcsendesedett A forma, a fény és egy japán zeneszerző szimfóniája egyszerre elevenedik meg egy különleges bambuszinstallációban A klímaváltozás növeli a súlyos aszályok gyakoriságát Európában Egy estére akár biokutatók is lehetünk
Tovább a forrásra: mxdwn.com
Vissza
Hírfolyam