2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A zongorista, aki friss lombok zenéjével tölt meg egy német erdőt

Martin Kohlstedt német zeneszerző és zongorista türingiai lakóhelye közelében megvásárolt egy erdőt, hogy minden eladott koncertjegy után egy fát ültessen.

„Öcsémmel a türingiai erdőkben nőttünk fel – ahogy mondani szokták, Németország zöld szívében. De ez a szív, mint számtalan más erdőség is a Földön, szörnyű állapotban van: a viharok, a kártevők, a szárazság és legfőképp mi, emberek túlterheltük az anyatermészetet” – idézi a zongoristát a Classicfm.com.

Kohlstedt szerint az erdősítés a klímaváltozás elleni leghatásosabb fegyverünk, ezért az elkövetkező hónapokban önkéntes segítőivel 10 ezer fát szeretne elültetni.

Akciójával szeretné felhívni a figyelmet a klímaváltozásra és az erdők aggasztó állapotára, illetve arra, mekkora lehetőség rejlik a fákban valamennyiünk jólléte szempontjából.

Martin Kohlstedt – QUO Forrás: Martin Kohlstedt/youtube.com
Neked ajánljuk
A természet a világ legnagyobb koncertterme A marsi szelek sejtelmes zúgása ihlette ezt a dalt Miénk itt a tér – Presser dalával üzentek Több ezren vettek részt Szerbiában egy környezetvédelmi tüntetésen Kicsiben is bele lehet vágni az ökogazdálkodásba
Tovább a forrásra: classical-music.com
Vissza
Hírfolyam