2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mennyire muzikálisak az éhes majmok?

Paul Barton brit zongorista négy különböző helyszínen – többek között egy ősi hindu templomban – zongorázott, hogy így hívja fel a figyelmet a kononavírusjárvány miatt éhező makákókra.

A majmok egyébként azért éhesek, mert a koronavírus-járvány miatt sokkal kevesebb a turista Thaiföldön, így a makákók által korábban turistatömegeket vonzó Lopburiban is. Az állatokat eredetileg a helyiek kezdték el etetni, de később az ide özönlő turisták is beszálltak az etetésükbe, a makákók pedig elszaporodtak.

Bár az elszemtelenedett, étet lopkodó makákókat egyre többen találták idegesítőnek a helyiek közül is, azt nem akarják, hogy éhen haljanak az állatok. 

A mellettük kampányoló muzsikusnak minden türelmére szüksége volt: a majmok ugyanis, ahogy az alábbi videón látszik, ellopták a brit férfi kottáját, megcibálták a haját, felültek a hátára és felmásztak a fejére, sőt, fel-alá sétáltak a zongorán – ezzel átírva a klasszikus darabok hangzását. De talán még így is nyugodtabbak voltak, mintha csak a saját gyomruk korgását hallgatták volna...

Forrás: Paul Barton/youtube.com
Neked ajánljuk
Az űrkutatókat is megihlette a távoli univerzum sejtelmes szépsége A forma, a fény és egy japán zeneszerző szimfóniája egyszerre elevenedik meg egy különleges bambuszinstallációban Nagyvárosi madarak (rövidfilm) Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam