2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímaváltozás, a tánc nyelvén elbeszélve

Hargitay Ákos modern táncművész-koreográfus legújabb munkája, a bécsi Dschungel Theaterben bemutatandó Island, Every day for future (Sziget, Mindennap a jövőért) című előadása egyszerre reflektál a klímaváltozásra és az azzal szorosan összefüggő környezeti problémákra.

Az előadás a Greta Thunberg svéd klímaaktivista demonstrációi nyomán elindult Friday for future mozgalmat kiszélesítve Every day for future címen gondolkodtat el arról, mennyi szemetet termelünk naponta, és mekkora ebben a felelősségünk.

A videókkal tarkított, egy olasz és egy lengyel táncművész kettősében készülő doku-performance már jelmezeivel –  a szereplők bevásárlótáskákból és sparos zacskókból álló öltözékével – is mindennapjaink túlfogyasztását idézi meg.

Emellett a táncosoknak egyhavi szemetüket, csomagolóanyagaikat kell magukra venniük, és abban, azzal táncolniuk a produkció során – így hívva föl a figyelmet a mindannyiunk által termelt szemétmennyiségre.

A különös táncelőadás premierje január 11-én, egyelőre a világhelyzet miatt nézők nélkül, „zárt kapusan” zajlik majd Bécsben, de a későbbiekben streaming formájában is látható lesz. 

Forrás: Company Two in One/facebook.com
Neked ajánljuk
Egy természetpunkalbum Kietlen jégmezők felett csörgedező drámai hangok A klímaváltozással összefüggő természeti katasztrófák nyomán jelentősen nőtt az aggodalom Amerikában Hálóba gabalyodott, sérült bálnára bukkantak az Antarktiszon Hogyan hasznosulhat a kidobott fenyőfa?
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam