2021. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Latin-Amerikában hódít az elektronikus zenébe szőtt természet

Argentínától Mexikóig zenei producerek sora indul útnak egy mikrofonnal felszerelkezve, hogy az erdők, hegyek és patakok mellől elcsent hangokat dallammá formálva, a zene segítségével építse újjá ember és természet kapcsolatát.

A vízcsobogás, a madár- vagy éppen rovarhangok sokszor csaknem változtatás nélkül kerülnek felhasználásra, máskor szinte a felismerhetetlenségig átalakulnak, az eredmény pedig egyszerre ismerős és különös, és legalább annyira sokféle, mint a hangok forrása.

A globális és a helyben is megmutatkozó klímakrízis, az esőerdők egyre feltűnőbb pusztulása csak fokozza a vágyat a természethez való kapcsolódás átélésére.

„Sokakban van egy sürgető vágy a természet hangjai, az élővilággal való egységünk tudatosítása iránt” – fogalmaz az irányzattal kapcsolatban Pedro Canale, aki az Andok mélyén készült felvételek és egy békakuruttyolás segítségével az éjszakai erdőbe repít.

Forrás: Chancha Via Circuito/youtube.com
Neked ajánljuk
Az űrkutatókat is megihlette a távoli univerzum sejtelmes szépsége A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre Egy klímaváltozásról szóló dal is lehet optimista Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih Áram energiafűzből
Tovább a forrásra: pitchfork.com
Vissza
Hírfolyam