2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Bonni Beethoven Zenekar lett az ENSZ első klímaügyi jószolgálati nagykövete

Az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményét vezető Patricia Espinosa reményei szerint a zene ereje alkalmas lehet rá, hogy a klímaváltozás veszélyét átélhetővé tegye, és együttműködésre sarkallja az emberi közösséget.

A jószolgálati nagykövetek kinevezésének célja, hogy kiemelkedő társadalmi pozíciójukat felhasználva hívják fel a nemzetközi közönség figyelmét az ENSZ-ben végzett munkára és a klímaváltozás kezelésével kapcsolatos erőfeszítések fontosságára.

A bonni származású, nagy romantikus zeneszerző nevét viselő zenekar máris hozzálátott a megbízatással járó szemléletformáló munkához.

Kiemelten támogatják a hangszerek készítéséhez használt madagaszkári erdőségek helyreállítását, népszerűsítik a tömegközlekedés és a bicikli használatát, figyelmet fordítanak a fenntarthatósággal kapcsolatos üzenetek közvetítésére és saját működésükben is törekednek a környezetbarát eszközök használatára.

Patricia Espinosa, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének főtitkára örömét fejezte ki, hogy a zenekar segíti szervezetüket egy békésebb, befogadóbb és együttműködőbb világ megteremtésében. Dirk Kaftan, a Bonni Beethoven Zenekar és a Bonni Operaház zenei vezetője ugyanakkor hangsúlyozta: „a zene olyan nyelv, amely a politikai és földrajzi határokon átlépve, különleges módon képes összekötni az embereket: ötleteket és gondolatokat juttat el a megnyitott szívekbe.”

Beethoven: C-dúr hármasverseny zongorára, hegedűre és csellóra zenekarral, op. 56. (Előadja a Bonni Beethoven Zenekar) Forrás: Beethoven.jetzt/youtube.com
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: classicfm.com
Vissza
Hírfolyam