2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A marsi szelek sejtelmes zúgása ihlette ezt a dalt

Még nincs egészen egy hónapja, hogy a NASA nyilvánosságra hozta az első Marsról származó hangfelvételt, de a különleges hangok és az űr egy szerelmese máris tovább gondolta a mérföldkövet jelentő túlvilági sustorgást.

A hangfelvételek a NASA Mars-járójának küldetése során készültek. A misszió célja, hogy gyarapítsa a földön kívüli élet lehetőségével kapcsolatos ismereteinket és a Mars klímájával kapcsolatos tudásunkat.

A Space.com oldalának szerzője, Chelsea Gohd szerint

a marsi szél hangja és a bolygó felszínén rögzített egyéb zajok elbűvölően idegenek, ugyanakkor a Föld természeti jelenségeihez tartozó hangokhoz hasonlóan nyugtató hatásuk van.

A hangok feldolgozásával készített zeneszám dalszövege a küldetés nehézségeit és korszakalkotó jelentőségét járja körül.

A február 20-án rögzített felvételek a Perseverance Mars-járó saját hangjával együtt, és annak kiszűrése után:

Forrás: SciNews/youtube.com
Neked ajánljuk
Aurora Musicalis – Miről mesélnek a sarki szelek? Különleges koncerttel lép újra a közönség elé Kollár-Klemencz László A madarak után a lelkünkben visszhangzó daluk is elhallgat majd? Aj Vej-vej Portóban kiállított óriási vasfája hívja fel a figyelmet az erdők pusztulására A bivalyok a természetvédelem hatékony fegyverei (videó)
Tovább a forrásra: space.com
Vissza
Hírfolyam