2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természet a világ legnagyobb koncertterme

A WWF Magyarország legújabb kisfilmje Bartók Béla 3. zongoraversenyének dallamaival hívja fel a figyelmet az erdők megóvásának fontosságára.

„Vajon ma milyen hangokat tudna megfigyelni Bartók Béla az erdőkben járva? A híres zeneszerző 3. zongoraversenyéhez madárhangokat jegyzett le, melyeket fel is használt a kompozícióban” – mutat rá a szervezet közleménye.

Most, a járványhelyzet közepette a természet az egyetlen elérhető koncertterem, amely mindenki előtt nyitva áll

– emlékeztet a WWF, hangsúlyozva, hogy az erdők az emberi tevékenység következtében világszerte és Magyarországon is számos veszélynek vannak kitéve. Európa, és azon belül Magyarország gazdasági erdei különösen sérülékenyek, mivel az elmúlt évszázadokban drasztikusan megváltoztattuk a fajösszetételüket és szerkezetüket.

„Bár az erdők az ember által átalakított táj legtermészetesebb elemei közé tartoznak, nagy figyelmet kell fordítani a megóvásukra. Bartók dallamai is bizonyítékai annak, hogy mindenki kicsit mást kaphat az erdőktől, más képviselhet értéket számára. Fontos, hogy erdőink sokszínűségének megőrzésével és növelésével ezt az értéket növeljük, és lehetőségként adjuk át a jövő generációknak” – mondta Bódis Pál, a WWF Magyarország erdőprogramjának szakértője.

Forrás: WWF Magyarország/youtube.com
Neked ajánljuk
Egy zenei látomás a svéd fenyvesek és sziklás partok vidékéről Indián dallamok egy norvég erdőből Összefogtak a tatai állatotthonért Műanyaghulladékból mennyei desszertek?! Egy app, amellyel játszva tudatos fogyasztóvá válhat
Tovább a forrásra: wwf.hu
Vissza
Hírfolyam