2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természet a világ legnagyobb koncertterme

A WWF Magyarország legújabb kisfilmje Bartók Béla 3. zongoraversenyének dallamaival hívja fel a figyelmet az erdők megóvásának fontosságára.

„Vajon ma milyen hangokat tudna megfigyelni Bartók Béla az erdőkben járva? A híres zeneszerző 3. zongoraversenyéhez madárhangokat jegyzett le, melyeket fel is használt a kompozícióban” – mutat rá a szervezet közleménye.

Most, a járványhelyzet közepette a természet az egyetlen elérhető koncertterem, amely mindenki előtt nyitva áll

– emlékeztet a WWF, hangsúlyozva, hogy az erdők az emberi tevékenység következtében világszerte és Magyarországon is számos veszélynek vannak kitéve. Európa, és azon belül Magyarország gazdasági erdei különösen sérülékenyek, mivel az elmúlt évszázadokban drasztikusan megváltoztattuk a fajösszetételüket és szerkezetüket.

„Bár az erdők az ember által átalakított táj legtermészetesebb elemei közé tartoznak, nagy figyelmet kell fordítani a megóvásukra. Bartók dallamai is bizonyítékai annak, hogy mindenki kicsit mást kaphat az erdőktől, más képviselhet értéket számára. Fontos, hogy erdőink sokszínűségének megőrzésével és növelésével ezt az értéket növeljük, és lehetőségként adjuk át a jövő generációknak” – mondta Bódis Pál, a WWF Magyarország erdőprogramjának szakértője.

Forrás: WWF Magyarország/youtube.com
Neked ajánljuk
Meditatív dallamokban visszhangzik a növényekben lüktető élet A marsi szelek sejtelmes zúgása ihlette ezt a dalt Miénk itt a tér – Presser dalával üzentek Az elit életmódváltása feltétlenül szükséges a klímacélok teljesítéséhez Az Északi-tenger mélyén heverő világháborús hulladékok hatásait kutatják Németországban
Tovább a forrásra: wwf.hu
Vissza
Hírfolyam