2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Legyél te is a természet dallamainak komponistája!

A tücsök ciripelésétől a szarka csörgéséig számtalan hang vesz körül minket a természetben járva, amelyek bár eredetileg a társak figyelmeztetését, a ragadozók elriasztását vagy éppen a párkeresést szolgálják, de az emberi fül számára megnyugtató zenei élményt is jelenthetnek. Egy új weboldal segítségével bárki átélheti a természet hangjaival való kreatív játék és alkotás örömét.

Ben Miridin, aki magát egyszerűen az élővilág DJ-jeként aposztrofálja, évek óta járja a Föld vadonjait, hogy a természetben rögzített hangokból sajátos zenei világot teremtsen. A Cornell Ornitológiai Laboratórium segítségével most létrehozott egy weboldalt, hogy az alkotás és a természet szépségeire való rácsodálkozás örömében másoknak is részük lehessen.

A Beast Box látogatói Miridin természetes élőhelyek által inspirált ritmusait és  temérdek állathangot felhasználva hozhatják létre saját dalaikat.

Az angol nyelven elérhető oldalon a természet megismertetése érdekében az állatokkal kapcsolatos rövid leírások is helyet kaptak, az adott fajt életre keltő játékos animációkkal kiegészítve. 

A különleges ötlet kapcsán Mirin elmondta: a tény, hogy a természet folyamatosan énekel, számára rendkívül izgalmas, és bízik abban, hogy az oldalnak hála ezt az örömet és lelkesedést mások is átélhetik.

A Beast Box az academy.allaboutbirds.org/features/beastbox/ címen érhető el.

Fotó: academy.allaboutbirds.org
Neked ajánljuk
A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre Elindult a klímavédelemre mozgósító nemzetközi koncertsorozat Egy klímaváltozásról szóló dal is lehet optimista A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Tovább a forrásra: pri.org
Vissza
Hírfolyam