2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy új slágergyűjtemény buzdít tudatosságra

Mások mellett Oasis, Björk, a Coldplay és Dua Lipa dalai és megszólalnak azon a lejátszási listán, amely a novemberben esedékes ENSZ-klímakonferencia apropójából hangolná cselekvésre az emberiséget.

A ClientEarth nevű környezetvédelmi szervezet általában a jog eszközeivel küzd a klímaváltozás következményeinek kezeléséért, új kampányukat azonban a művészet, a zene szemléletformáló erejére alapozták.

A kezdeményezéshez több mint 60 művész, zeneipari szakember és szervezet csatlakozott.

Ráadásul a 'Playlists For Earth' címre keresztelt dalgyűjtemény címeit összeolvasva egy cselekvésre buzdító üzenetet kapunk.

Forrás: www.playlistsforearth.com

James Thomson, a ClientEarth igazgatója hangsúlyozta: „környezetvédelmi ügyvédként az a munkám, hogy az embereknek biztonságossá tegyem a jövőt. Tudom, hogy a művészet, a művészek erejének felhasználása alapvető ennek a célnak az eléréséhez. A jog adja azokat a közösen lefektetett szabályokat, amelyekben meghatározzuk, hogyan akarunk hatni egymásra és a bolygónkra – de először el kell képzelnünk és meg kell beszélnünk, milyennek szeretnénk. Nincs erre alkalmasabb eszköz, mint a művészet, a zene és az irodalom.”

Oasis: Listen Up! Forrás: Oasis/youtube.com

A projektbe bekapcsolódó Anna Calvi énekes hozzátette: Ma sokkal inkább szólnunk kell a klímaválságról, és tennünk kell szeretett bolygónk megóvásáért, mint korábban bármikor. Hatalmas kulturális változásra és azonnali kormányzati válaszokra van szükség. „Nagyon fontos, hogy a művészetben betöltött helyünket felhasználva felemeljük a hangunkat, mivel a művészetnek megvan az ereje arra, hogy az emberek figyelmét a fontos ügyek felé fordítsa.”

Neked ajánljuk
Az űrkutatókat is megihlette a távoli univerzum sejtelmes szépsége A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre Egy klímaváltozásról szóló dal is lehet optimista Zöldebb, méltányosabb, digitálisabb és ellenállóbb Európa a cél Októberben különösen ideje van a javítgatásnak
Tovább a forrásra: nme.com
Vissza
Hírfolyam