2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy amerikai nemzeti park összekapcsolta a természet és a zene élvezetét

A GPS-technológiát alkalmazó zenei panoráma a Pulitzer-díjas komponista, Ellen Reid külön erre a célra készült szerzeményeiből épül fel.

A Wolf Trap nemzeti parkban található művészeti központ látogatói okostelefonjuk segítségével a táj és a zene találkozásából megszülető különleges és egyben a járvány szempontjából is biztonságos élményben részesülhetnek.

A szerző Soundwalk-sorozatához készült többi, természetes helyszínre komponált művéhez hasonlóan a zene az ösvényen sétáló számára egyedi tempóban, a tájhoz illeszkedve bontakozik ki.

A parkban a zeneszerző zenei „hímes tojásokat” is elrejtett, amelyek megkeresése további izgalmat csempész az élménybe.

Ellen Reid az elmúlt év során számos hasonló zenei panorámát készített az Egyesült Államok sok látogatót vonzó természetvédelmi területei és nemzeti parkjai számára, a Central Parkot például a New York-i Filharmonikusok kíséretével barangolhatja be a zene szépségeire is fogékony közönség. 

Ellen Reid: SOUNDWALK (Central Park) Forrás: xue bai /youtube.com
Neked ajánljuk
Halott bolygón nem szól a dal – a Föld napján kiadott útmutató segíti a zeneipar zöldülését Az átformált táj drámájáról született szimfónia Nevadában Saját fejlesztésű applikációval csökkenti turnéi karbonlábnyomát a Coldplay Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: tysonsreporter.com
Vissza
Hírfolyam