2022. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Indián dallamok egy norvég erdőből

A norvég énekes-dalszerző, Aurora éveken át várt arra, hogy a természetet kihasználó emberi elbizakodottságról szóló dalát értő fülek előtt adhassa elő. A klímasztrájkokkal fémjelzett 2019-es évben elérkezettnek látta az időt a szám bemutatására, majd 2021-ben, a National Geographic Föld napi online koncertjén még szélesebb közönséghez juttathatta el üzenetét.

A művésznek meggyőződése, hogy a természet teszi elviselhetővé az emberi élet nehéz, elvárásokkal terhes oldalát: a természetbe menekülhetünk fellélegezni és megtapasztalni a létezés egyszerű örömeit. Ezért is követünk el hatalmas hibát, amikor kizárólag a gazdasági haszonra koncentrálva elfelejtünk gondoskodni a minket éltető természet épségének megőrzéséről és helyreállításáról.

A The Seed (A mag) című dal a természettel összhangban létező amerikai őslakosok zenei világából merít ihletet, a koncert helyszínéül pedig az előadó szíve számára kedves erdő szolgált.

Aurora – The Seed Forrás: Mjølnir/youtube.com
Neked ajánljuk
A zenész, akinek volt füle a természetben zajló hangversenyhez Milyen hangja van a hűvös szélben hajladozó jégvirágnak? Jótékonysági koncerten szólt a dal az idős és beteg zenészekért Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására Meghaladta az 50 fokot a hőség egy ausztrál kisvárosban
Tovább a forrásra: kexp.org
Vissza
Hírfolyam