2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Különleges koncerttel lép újra a közönség elé Kollár-Klemencz László

Július 8-án balladisztikus, természetközeli dalok csendülnek fel az Ég az erdő című koncerten, de az este vendégművészei is tartogatnak majd meglepetéseket a Várkert Bazár kulturális koktéljának részeként.

A Kollár-Klemencz Kamarazenekar július 8-án a Várkert Bazár Öntőház udvarán ad koncertet. A népszerű zenész-dalszövegíró-író-énekes ezúttal vonósokkal kiegészülve mutatja be az Ég az erdő című album dalait.

A személyes hangvételű, mély érzelmekkel telített, balladisztikus dalok a természetről, az erdő közepén élő alkotóról szólnak.

Kollár-Klemencz László ezúttal is tágítja a koncert határait: a zenészek kiegészülnek Lackfi János költővel, ifj. Csoóri Sándorral és a Várkonyi Csibészekkel, hogy a visszatérés feledhetetlen élménye mindenkiben nyomot hagyjon.

Ég az erdő – Kollár-Klemencz Kamarazenekar Forrás: KOLLÁR-KLEMENCZ official/youtube.com

Az album még 2020 őszén látott napvilágot, a sokoldalú művész 2008-ban elindult szólólemez-sorozatának negyedik darabjaként. Az új lemez dalai ösvényeket taposnak ki a mindennapjainkban, amelyek közelebb visznek elveszített ártatlanságunkhoz. A Kollár-Klemencz Kamarazenekar koncertjein megszokott személyes és intim hangvétel, a természet szeretete és jelenléte a Várkert Bazár festői környezetében is meghatározó lesz, amelyet a fellépő zenészek és az akusztikus hangzás tesz még hitelesebbé.

Az előadók őszinteségében is biztosak lehetünk, hiszen Kollár-Klemencz László dalai csakugyan az erdő mélyéről érkeznek: „...soha semmi nem érdekelt annyira, hogy csak azt az egyet csináljam. Talán mégis egyetlen dolog: menni az erdőben, bele a sűrűbe, a messzeségbe árkon-bokron át, mindig csak beljebb és beljebb”.

  • Időpont: 2021. július 8.
  • Helyszín: Várkert Bazár
Fotó: MTI Fotó: Marjai János
Neked ajánljuk
Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: fidelio.hu
Vissza
Hírfolyam