2022. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az első csepptől a felterebélyesedő hullámokig

A Grammy-díjas amerikai zeneszerző, Christopher Tin nagy sikerű albuma, A csepp, amelyben benne volt az óceán (The Drop that Contained the Sea) az olvadó jég és az emelkedő tengerek, az özönvíz és az aszály sokszor ellentmondásos, mégis egy tőről fakadó kihívásait járja körül.

„Az üzenet lényegében az, hogy az elkövetkező évszázadban a víz és a vízmenedzsment lesz a legfontosabb globális ügy minden ember és minden ország számára. Az olvadó jégtábláktól az emelkedő óceánokig, a szárazságoktól a hurrikánok fokozódó pusztításáig: szó szerint a víz rajzolja majd meg a térképeinket” – idézi a zeneszerző szavait az Allclassical.org.

Az album óészaki költeményekből inspirálódó és címet kölcsönző „Haf gengr hríðum” (A viharoktól hajszolt tenger) című darabja egy erőteljes természeti képet idéz meg.

„Azt a baljós hangulatot akartam megragadni, ahogy a hurrikán is elindul, szélből és nedvességből formálódó apró örvényként a lassan sötétedő felhők közül, majd lassan építkezik, ezzel a lázas és feszült jelenléttel, egészen a robbanásig.”

Christopher Tin: Haf Gengr Hriđum – „The Storm-Driven Sea” Forrás: Christopher Tin/youtube.com
Neked ajánljuk
A zenész, akinek volt füle a természetben zajló hangversenyhez Milyen hangja van a hűvös szélben hajladozó jégvirágnak? Jótékonysági koncerten szólt a dal az idős és beteg zenészekért Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: allclassical.org
Vissza
Hírfolyam