2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A forma, a fény és egy japán zeneszerző szimfóniája egyszerre elevenedik meg egy különleges bambuszinstallációban

Kengo Kuma japán építész az OPPO nevű kínai elektronikai vállalattal összefogva készítette el a Milánói Dizájn Héten bemutatkozó Bambuszgyűrű: Fényből és formából szőtt szimfónia című installációját.

A bambuszból és szénszálakból szőtt szerkezet az OTTO londoni dizájnközpontjának strukturális hangképző eljárásának köszönhetően nem csak látványával ragadja meg a befogadót: egyben hangszerként is működik.

A több érzékszervet egyszerre megszólító alkotás Kengo Kuma hasonló című, 2019-es kiállításából merített inspirációt, amely a bambusz és a szénszál találkozásával létrehozott könnyed, ám erős szerkezetekkel ember és természet egymáshoz való viszonyát igyekezett megragadni.

Az építészet, dizájn, technológia és zene találkozásából megszülető befogadói élményt most Midori Komachi japán zeneszerző művei és az OPPO természetes helyszíneken rögzített relaxációs hangképei teszik teljessé.

A bambuszszerkezet különböző részeiből felhangzó zenekari mű az évszakok ismétlődését ragadja meg, miközben áramlásával az installáció körüljárására, légies formáinak mélyebb befogadására inspirálja a nézőket.

Az installáció szeptember 19-lesz megtekinthető Milánóban, ezt követően pedig az olaszországi Trentino szoborparkjában kerül elhelyezésre.

Forrás: OPPO Vietnam/youtube.com
Neked ajánljuk
A zenész, akinek volt füle a természetben zajló hangversenyhez Milyen hangja van a hűvös szélben hajladozó jégvirágnak? Jótékonysági koncerten szólt a dal az idős és beteg zenészekért Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: thesundaily.my
Vissza
Hírfolyam