2021. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Észak-Korea is kénytelen szembenézni a klímaváltozás jelentette fenyegetéssel

Kim Dzsongun észak-koreai diktátor a BBC News szerint most felszólította beosztottjait, hogy foglalkozzanak az élelmiszerhiány megoldásával, és kitért a klímaváltozás veszélyeire is.

Észak-Koreában a tavalyi tájfunok rossz hatással voltak a mezőgazdaságra, ami kihatott a létfontosságú növények termesztésére. A hetekig tartó aszály és a heves monszunesők idén is megtették a magukét, így a jelek szerint komoly éhínség sújtja Észak-Korea népét – ismertette a 24.hu.

Szerinte intézkedésekre van szükség a „rendellenes klíma” ügyében, és arra kérte beosztottjait, hogy kezeljék az aszályt és az árvizeket.

Mindezek az észak-koreai kommunista párt Politikai Bizottságának csütörtöki ülésén hangoztak el.

Kim Dzsongun azt mondta, hogy az éghajlatváltozás „veszélye” az elmúlt években „fokozódott”, hozzátéve, hogy „sürgős intézkedésekre” van szükség. A diktátor szorgalmazta továbbá az ország árvízvédelmi infrastruktúrájának fejlesztését. Mint mondta: A folyók szabályozását, a talajeróziót akadályozó erdőtelepítést, a gátak karbantartását és az árapályos töltéseket kell előtérbe helyezni.

Kim Dzsongun
Fotó: MTI/EPA/KCNA
Neked ajánljuk
A koronavírus-járvány nem lassította le a klímaváltozás előrehaladását Élet a Nagy-korallzátonyon – Tavasz (természetfilm) Sok területen van szükség a változásra Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? A nagyvárosokban a dugók miatt a leggyorsabb közlekedési eszköz a bicikli
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam