2021. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A ruhák javítása nemcsak tudatos és hasznos, de egyben bohókás húzás is lehet

A látható javítás vagy foltozás technikája töretlen népszerűségnek örvend. Nem csoda: a hímzést a lyukak vagy szakadások elhárításával kombinálva ruhatárunk igazán egyedi és fenntartható lehet.

Javítani nem csak a kedves darabok érzelmi értéke miatt érdemes: a sérült ruhadarab tovább nem ajándékozható, el sem adományozható – ugyanakkor a gyakran kevert szálból előállított, ezért nehezen újrahasznosítható darabok világszerte feladják a leckét a hulladékkezelőknek. Ráadásul ha eltérítesz egy ruhát a szemétteleptől, azzal egy új, jelentős szennyezés árán előállított darab beszerzését is elodázhatod.

A lyukas farmer újra és újra divatba jön, de ha nem vagy híve ennek a trendnek, az első jeleknél egy látványos szívecskével még közbeléphetsz:

Forrás: pily. co/youtube.com

A molyrágta lyukakra is van megoldás:

Forrás: pily. co/youtube.com

Sőt: a kihasadt műbőr táska is kaphat új esélyt.

Forrás: pily. co/youtube.com
Neked ajánljuk
Szeptemberben minden kis tenyér, zseb és táska tele van vadgesztenyékkel Élet a Nagy-korallzátonyon – Tavasz (természetfilm) Sok területen van szükség a változásra Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? A nagyvárosokban a dugók miatt a leggyorsabb közlekedési eszköz a bicikli
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam