2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A ruhák javítása nemcsak tudatos és hasznos, de egyben bohókás húzás is lehet

A látható javítás vagy foltozás technikája töretlen népszerűségnek örvend. Nem csoda: a hímzést a lyukak vagy szakadások elhárításával kombinálva ruhatárunk igazán egyedi és fenntartható lehet.

Javítani nem csak a kedves darabok érzelmi értéke miatt érdemes: a sérült ruhadarab tovább nem ajándékozható, el sem adományozható – ugyanakkor a gyakran kevert szálból előállított, ezért nehezen újrahasznosítható darabok világszerte feladják a leckét a hulladékkezelőknek. Ráadásul ha eltérítesz egy ruhát a szemétteleptől, azzal egy új, jelentős szennyezés árán előállított darab beszerzését is elodázhatod.

A lyukas farmer újra és újra divatba jön, de ha nem vagy híve ennek a trendnek, az első jeleknél egy látványos szívecskével még közbeléphetsz:

Forrás: pily. co/youtube.com

A molyrágta lyukakra is van megoldás:

Forrás: pily. co/youtube.com

Sőt: a kihasadt műbőr táska is kaphat új esélyt.

Forrás: pily. co/youtube.com
Neked ajánljuk
Hangulatos és illatos esték az újrahasznosítás jegyében Utazások a földgolyón – A Karib-tenger térség (videó) Belevaló vonatok – Oroszország jégvonatai (videó) Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam